Keskiviikon Kotkot-paistos

Marinoidut broilerisuikaleet ovat raaka-aine, jonka vihaaminen ja parjaaminen tuntuu olevan tällä hetkellä kovasti in. Ainakin jos facebookin kokkiryhmiä on uskominen. Kelpaako marinadissa uiva broilerisuikale mihinkään? Vastaus on: Kyllä kelpaa!

Myönnän, että en itsekään ole marinoitujen broilerisuikaleiden ystävä, mutta perheemme lemppariruokiin kuuluu eräs ruoka johon broilerisuikaleet kuuluvat olennaisena osana. Itse asiassa tähän käytetään nimenomaan niitä pahamaineisia HUNAJAMARINOITUJA suikaleita, jotka ilmeisesti edes jonkinlaisen omanarvontunnon omaavat kotikokit kiertäävät kaupassa kaukaa. 

Meillä Kotkot-paistos pelastaa kiireisen päivän ruokakriisiltä ja se maistuu takuuvarmasti kaikille. 

Alunperin resepti on erään sukulaisen, joka tapasi tehdä tätä ruokaa vieraillessamme heidän luonaan. Ajan mittaan ohje on käsissäni muuttunut ja tällä hetkellä Kotkot-paistos muotoutuu seuraavanlaisesti:

Ainekset:

450g hunajamarinoituja broilerisuikaleita

3dl riisiä

350g Deliciest smetanaa

maun mukaan soijaa ja curryä (lue: paljon)

Puoli purkkia  Valio Eila salaattijuustoa

Ohje:

Laita riisi kiehumaan ja paista samalla broilerisuikaleet pannulla. Sekoita kypsä riisi ja broileri keskenään uunivuokaan.

Sekoita smetanaan soijaa ja curryä maun mukaan. Seos saa olla hiukan tuhdin makuinen. Heitä riisin ja broilerin sekaan. Murustele salaattijuusto ja sekoita kana-riisi-smetanamössöön. Voit halutessasi laittaa mukaan myös valkosipulia.

Nakkaa vuoka 225 asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi. Anna hengähtää hetki ennen tarjoilua.

 

Tämä paistos ei ole sieltä kevyimmästä päästä, joten kannattaa tarjoilla kylkeen vaikka raikasta salaattia. Isosta annoksesta jää yleensä hiukan ylikin, joten tällä saatetaan pelastua seuraavan päivän lounaspaniikilta tai sitten sillä tyydytetään erään perheenjäsenen (köhköh, mies!) yönapostelun tarve.

Tällä ei myöskään kannata osallistua "kauneimmat kotiruoat"-kisaan, mutta kurnivat vatsat tällä hiljentää oikein tehokkaasti. Nopeudessaan ja helppoudessaan Kotkot sopii oikein hyvin kiireisen perheen katastrofikeittiöön. Perusmössöön voi halutessaan lisäillä uusia juttuja ja esimerkiksi herkkusieni seurustelisi broileripaistoksen kanssa oikein mielellään.

noms noms.

Ensi kertaan,

Toodles!

Ps. Jos juttu miellytti, niin painathan tuota tekstin alla olevaa pientä tähteä :)