Klipsutin, asuste joka teki hakaneulastani työttömän

RRrrrrrakastan huljuneuleita (sisko taitaa kutsua niitä halateiksi), huiveja ja pitkiä maksimekkoja sekä hulmuavia helmoja. Mutta ongelma niissä on, että ne huljuavat, lepattavat ja ajautuvat paikkoihin joihin ne eivät kuulu. Niinkuin vaikka naamalle, jalan alle, maahan ja auton oven väliin. Jo vuosia minulla on ollut käytössäni sellainen paksu "heavy duty" -hakaneula, jota olen käyttänyt neuleiden kesyttämiseen ja pikaiseen hameenhelmojen lyhentämiseen. Ruma, mutta käytännöllinen. 

Vaan kun tämänkin voisi tehdä paljon kauniimmin.

Sain kokeiltavakseni sen huomattavasti hakaneulaani kauniimman (ja itse asiassa myös vahvemman) vaihtoehdon, nimittäin Klipsuttimen. Ai siis minkä, sinä kysyt päätäsi raapien? 

Klipsutin on pieni, mutta pippurinen apuväline meille, joilla on tapana pukeutua huljuaviin ja karkaileviin asioihin. Se kiinnittää neuleet, kuljettaa id-kortit tyylikkäästi työpaidan rintamuksessa, säilöö avaimet ja haukkaa leukojensa väliin vaikka seuralaisen paidanliepeen. Eli se on oikeasti myös huomattavasti monikäyttöisempi kuin se meikäläisen hakaneula.

Minulle toimitetusta paketista paljastui Stella-klipsutin valkoisena. Klipsuttimia on tällä hetkellä saatavana kuusi eri mallistoa, joissa on valittavana eri värejä. Malleista löytyy vaihtoehdot sekä yksinkertaisesta tyylistä pitäville, että blingblingin ja värien ystäville. Vakiomallistojen lisäksi saatavilla saattaa olla silloin tällöin pieniä eriä erikoismalleja, joten verkkokauppaa kannattaa pitää silmällä. Oma sisäinen prinsessani vaati kaikki herkut ja kimalteet, joten Stella oli varma valinta. 

Valkoinen Stella -klipsutin

Klipsutin näyttää toki sievältä ja sirolta, mutta don't be fooled, siinä on hiukan yllättäen voimaa kuin pienessä pitäjässä. Kiinnikkeet ovat todella napakat ja ne nappaavat otteeseensa oikeastaan kaiken mitä niiden leukojen väliin vain saa mahtumaan. Itse kokeilin mm. laukkuni keinonahkaista reunusta, erilaisia neuleita, avainrengasta ja trikoomekon helmaa. Napakkuudestaan huolimatta kiinnike ei kuitenkaan jätä ikäviä jälkiä vaatteisiin tai revi niitä (toisin kuin se *köhköh* hakaneula). Klipsuttimen helmet taas on pujoteltu napakkaan nyöriin, joten siinäkin kohtaa on materiaali valittu kestämään jos jonkinmoisessa menossa mukana. Itse kokeilin kestävyyttä ihan ronskisti vetämällä, eikä Klipsutin ollut testistäni moksiskaan.

Vaikka huljuneule onkin allekirjoittaneen kestosuosikki, myönnän suurimman osan ajasta toivovani neuleen pysyvän paikallaan

Klipsuttimesta kerrottiin, että se on erityisen monikäyttöinen ja sille saattaakin syntyä uusia käyttötarkoituksia kuin varkain. 

Itse mietin mm. seuraavia:

  • neuleet
  • huivit
  • liian pitkät hameenhelmat
  • kauluspaidan hihojen käänteet
  • reilun kokoiset kauluspaidat
  • diy hiuspanta palasta trikoota
  • henkilökorttien ja kulkulupien kiinnittäminen työvaatteeseen
  • avaimenperä
Klipsuttimen avulla lyhenee helposti myös hameenhelma.
Jos sattuisin omistamaan liian suuria mekkoja, käyttäisin Klipsutinta niiden pienentämiseen. Nyt mekko kaipasi ainoastaan koristetta
Klipsutin sopii myös mm. huivien ja ponchojen kesyttämiseen.

Klipsuttimet valmistetaan Suomessa, tarkemmin sanoen Hyvinkäällä. Tuotteen takaa löytyy luova ja monipuolinen käsityöyrittäjä Tuire-Sini, joka on toiminut yrittäjänä jo lähemmäs kymmenen vuotta. On aina ihan mahtavaa päästä kirjoittamaan suomalaisista yrittäjistä ja ehkä omalta osaltaan olla tukemassa heidän työtään. 

On minulla tällä kertaa kivoja uutisia lukijoillekin! 

Pääsen nimittäin arpomaan kolme Klipsutinta lukijoideni kesken (1 per naama, eli kolmea tyyppiä lykästää). Osallistumaan pääset kertomalla blogissa tai Voe Äetin Facebookprofiilissa, minkä klipsuttimen itsellesi valitsisit ja kuinka sitä käyttäisit. Päästä luovuutesi valloilleen ja kerro kaverillesikin! Voittajien nimet julkaistaan blogissa ja Äetin fb-profiilissa, joten molemmat kannattaa ottaa seurantaan. 

Osallistumisaikaa on sunnuntaihin 16.7, kello 23:59 saakka. Tämän jälkeen Mr. Herraseuralainen arpoo kommentoineiden joukosta kolme onnekasta, joiden suuntaan Klipsutin matkaa. Mikäli haluat pelata varman päälle, suosittelen käyntiä klipsutin.fi-verkkokaupassa, josta Klipsuttimia voi kätevästi napsutella ostoskoriin useamman saman tien. Itse jäin miettimään sinistä Stella-Klipsutinta, koska syksyllä on aina ihanaa pukeutua ja asustaa jalokiviväreillä. 

Klipsutin pelastaa myös avaimet näkösälle kassialman pohjattomasta kesäkassista

Onnea arvontaan! Älä pidä tätä vain omana tietonasi vaan vinkkaa kavereillekin! 

Ensi kertaan,

Klip klip...eiku, Toodles!