Lauantai-illan helppo herkku: Paahdetut kikherneet

Viikonloppuna alkaa aina jossain vaiheessa tehdä mieli jotain hyvää. Viimeistään yleensä saunan jälkeen tai siinä vaiheessa kuin viikonlopun leffa alkaa. Siinä vaiheessa ei yleensä ihan kauheasti kiinnosta lähteä kauppaan ostamaan sitä kaipaamaansa naksupussia, joten on kätevää kun ruokakaapista löytyy ainekset helppoon ja edulliseen leffaherkkuun. 

Meillä on AINA kaapissa kikherneitä. Olen nimittäin valkosipulin ja balsamicon ohella erittäin addiktoitunut kikherneisiin. Siispä ei liene mikään yllätys että innostuin myös paahtamaan kikherneitä lauantai-illan leffaherkuksi.

Paahdetut kikherneet syntyvät helpoimmillaan purkista kikherneitä, lorauksesta öljyä ja parista ruokalusikallisesta tacomaustetta. Itse tein tällä kertaa nimenomaan näitä. Kannattaa kuitenkin kokeilla erilaisia maustamistapoja. Itse ihastuin taannoin rosmariinilla ja sitruunalla maustettuihin kikherneisiin ja ne katosivat kupista hiukan liiankin nopeasti.

Näihin hyvää vauhtia suuhuni katoaviin tacoherneisiin ohje kuuluu jotakuinkin näin:

2 purkkia kikherneitä

loraus öljyä

3rkl tacomaustetta 

Huuhtele herneet ja kuivaa ne mahdollisimman hyvin. Kerää irronneet kuorimöhnät pois. Sekoita kulhossa tacomauste ja öljy. Sekoita mukaan kikherneet ja anna maustua hetki. 

Levitä herneet uunipellille mahdollisimman väljästi, tai ainakin niin etteivät ne mielellään ole päällekkäin. Tuuppaa 225-250 asteiseen uuniin noin 20 minuutin ajaksi. Pidä herneitä hiukan silmällä, sillä ne saattavat paahtua tosi nopeasti hiukan liiankin tummiksi. Voit käännellä herneitä paiston aikana 

Mitä pidempään maltat pitää kikherneitä uunissa, sitä rapeampia niistä tulee. 

Ota kikherneet uunista ja ANNA JÄÄHTYÄ. Älä siis tee niin kuin minä ja puputa puolta pellillistä lämpimänä. 

Kippaa kulhoon ja siirry sohvalle katsomaan leffaa tai lempparisarjaa.

Näiden kanssa katsottavaksi sopii esimerkiksi:

Ihmeotukset ja niiden olinpaikat

The Dressmaker

Dr. Who

The Expanse

 

mums mums..

Ensi kertaan,

Toodles!