Leijonankeltaisessa verkossa: Tutustutaan AAVAma-koruihin.

Leijonankeltainen, okra, poltettu keltainen. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, sanotaan. Sama pätee tähän lemppariväreihini kuuluvaan tummanpuhuvaan keltaiseen, joka hiipii pukeutumiseeni joka syksy. Puukoruja valmistava AAVAma otti keltaiset helmet ja punoi ne kauniiksi verkoksi.

Olen varmasti aika useaan kertaan blogissa kertonutkin, että kaiken sen hektisen lapsiperhehulinan keskellä olen pyrkinyt olemaan unohtamatta itseäni. Vaikka olenkin ensisijaisesti äiti kahdelle pienelle lapselle, olen myös nainen, joka rakastaa kauniita asioita. Pidän laukuista, kengistä ja värikkäistä asusteista, sillä niillä on helppoa piristää arkistakin asua. Pidän erityisesti koruista, sillä niillä jos millä voin halutessani korostaa persoonaani vaikka vaatekaapista olisikin päätynyt päälle se harmaa tunika ja vielä harmaammat legginssit.

Toinen sydäntäni lähellä oleva asia on suomalainen käsityö. Olisi se toki hiukan hassua, ellei käsityö merkitsisi minulle paljon. Olen kuitenkin itse opiskellut alaa ja paras rentoutumiskeinoni on juuri käsitöiden tekeminen. Olen viettänyt monta kesää töissä pienissä käsityöpuodeissa Linnoituksella, tehnyt opinnäytetyöni pieneen yritykseen ja olen se somettaja, joka yrittää joka käänteessä muistuttaa että käsityötä tulee arvostaa. 

Käsitöistä ostan useinmiten koruja ja asusteita. Ne ovat aina helppoja yhdistellä useisiin asukokonaisuuksiin ja parhaat korut ovat sellaisia, että ne sopivat erilaisiin tyyleihin ja käyttötilanteisiin.

AAVAma verkkorannekoru ja korvakorut. Väri okra.

Käsityörintamalla on aina hienoa törmätä uusiin innovaatioihin ja tapoihin tehdä asioita, sillä helposti alkaa näyttää siltä että kaikki on jo nähty. Tavallisen sukan voi neuloa rajallisella määrällä tapoja, kunnes se menettää uniikkiutensa. Helmikaulakoru näyttää helposti aina samalta. Vaan ei aina.

Jyväskyläläinen AAVAma valmistaa puuhelmistä koruja ja AAVAman korumallisto poikkeaa muista kekseliäisyydellään. Korusarjan lippulaiva on AAVAman takaa löytyvien Ulla-Maijan ja Matiaksen yhdessä suunnittelema verkkokaulakoru, jolle on myönnetty mallioikeus patentti- ja rekisterihallitukselta.

AAVAma otti ensikosketuksen puuhelmikorujen valmistukseen vuonna 2012, kun Matias valmisti ensimmäiset korunsa äitienpäiväksi. Tuolloin 13-vuotiaan pojan korut saivat paljon ihastelua osakseen ja Matias innostui korujen tekemisestä entistä enemmän. Korukurssilla äiti ja poika tutustuivat verkkotekniikkaan ja Matiaksen käsissä syntyi monenlaisia koruja. Samalla helmet alkoivat pikkuhiljaa punoutua verkkokoruksi, joka laskeutui kaulalleni tänään.

AAVAma verkkokaulakoru- ja rannekoru. Väri okra.

Kun ensimmäisen kerran näin verkkokaupassa kuvan kaulakorusta, en ihan ymmärtänyt mikä korun erottaa muista. Let's face it, vaatetusartesaanille kovat materiaalit helmet mukaanlukien ovat täysi mysteeri. Saatuani helmet käsiini, huomasin aika äkkiä ettei kyseessä ollut ihan tavallinen "pujotellaan tässä nyt helmiä nauhaan"-tyylinen juttu. Koru on punottu niin, että se laskeutuu kaulalle aivan kuin omien mittojen mukaan tehty vaate istuu käyttäjänsä päälle. Ensimmäisen kerran korua sovitellessani pyörittelin sitä hiukan hämmentyneenä käsissäni, mutta eipä sitä väärin päin kovin helposti puettua saa. Lisäksi jokaisen korun mukana tulee pieni ohje, josta käy helposti ilmi kuinka se puetaan. Kaulakorussa ei ole lukkoa, vaan materiaalina käytetty silikoninauha joustaa juuri sen verran että korun saa pujotettua kaulaan. Tänään itse asiassa mietin, että tämän kanssa voisi lähteä prinsessa Dianan jalanjälkiin ja käyttää korua otsapantana.

Näihin kuviin yhdistin korut omiin arkivaatteisiini. Suunnittelin jo yhdistäväni nämä seuraavaksi farkkupaidan ja nahkatakin kanssa. Valkoinen kauluspaitakin sopisi oikein kivasti. Näissä koruissa erityisen mukavaa on se, että ne tuntuvat sopivan kaiken kanssa. Tänään korut pariutuivat rambotakin (miehen kuvaus jokapaikan takistani) ja niittisaappaiden kanssa, mutta ihan yhtä hyvin ne olisivat sopineet jos olisin pukenut pikkumustan ja korkokengät.

Rannekoru on ihanan paksu ja se pysyy napakasti paikallaan

Kaulakorun lisäksi  mallistoon kuuluu verkkorannekoru ja -korvakorut. Rannekoru on muhkea, 5-kerroksinen verkoksi punottu ihanuus, joka saa rannekoruintoilijan hymyilemään. Koru on nimittäin todella kevyt ja se pysyy napakasti paikallaan. Aivan kuten kaulakorussa, rannekorussakaan ei ole lukkoa, vaan se puetaan pujottamalla. Helpottaa huomattavasti käyttöä, kun ei tarvitse kiukutella niiden pikkuruisten lukkojen kanssa. Korvakorut ovat  malliltaan pelkistetyt ja ne sopivat hyvin yhteen näyttävän rannekorun ja kaulakorun kanssa. Korvakorujen koukut ovat lukolliset, joten nämä pysyvät korvissa kovemmassakin kiireessä. 

Korut löytyvät verkkokaupasta joko erikseen, jolloin niitä voi yhdistellä mielen mukaan, tai valmiina setteinä. Värejä on saatavilla runsaasti ja seteissä löytyy värivaihtoehtoja hulppeat 25! Tuohon määrään lukeutuu mukaan kaksi juhlavuoden suomi 100 -korusettiä, jotka ovat saatavilla sinisenä ja valkoisena. Itse puntaroin aikani limen, okran ja turkoosin välillä, mutta tällä kertaa okra vei voiton.

AAVAma avainnauha. Väri viininpunainen

Verkkokorujen ja korusettien lisäksi AAVAman valikoimaan kuuluu myös avainkaulakoru. Koru on tehty samoista puuhelmistä kuin verkkokorutkin, mutta se on pujoteltu nahkanyöriin, joten se soveltuu hyvin avainten tai kulkukorttien tms. kuljettamiseen. Itselleni avainkaulakoru tuli tarpeeseen, sillä lasten kanssa kotoa lähtiessä ja kylillä kulkiessa on oikeasti todella kätevää, että avaimet saa vaikka kaulaan roikkumaan. Ja löytyy tämä laukustakin hiukan helpommin, kuin pikkuruinen avaimenperä. Unohtamatta sitä, että tämä on kaunis ja tuota viininpunaista väriä tuijotellessa alkaa tehdä mieli karpaloita.

AAVAma avainkaulakoru. Väri punaviini

En yleensä välitä ihan kamalasti kuvaamisesta, vaan nojaan enemmänkin tekstiin. Tällä kertaa huomasin, että Mr. Herraseuralaisen ottamien kuvien lisäksi halusi ottaa muutamia kuvia itsekin.  Näitä kuvia katsellessa tulee mieleen, että pitäisi varmaan kokeilla yhdistää korut jonkin harmaan vaatteen kanssa. Niin kauniisti okra tuon siniharmaan kanssa sopii. Sammalen ja okran yhdistelmä taas on rauhallinen. Hmm..aikalailla sammalmöykkyähän se tuo meikäläisen takkkin muistuttaa.

Korvakorut Verkkokaulakoru Verkkorannekoru Verkkorannekoru

Teille lukijoille tarjoutuu nyt muuten mahdollisuus voittaa AAVAman korvakorut ikiomaksi! Tarjolla on pari korvakoruja yhdelle onnekkaalle ja arvontaan voit osallistua joko tämän postauksen kommenttikentässä tai Äetin Facebook-profiilissa. Osallistuminen on helppoa: Kerro kommentissa mikä väriset korvakorut valitsisit, mikäli onnetar suosii juuri sinua. Osallistumisaikaa on 17.9. kello 23:59 saakka. Voittajan nimi ilmoitetaan blogissa ja Äetin Facebook-profiilissa, joten molempia kannattaa pitää silmällä.

Onnea arvontaan!

Ensi kertaan,

Toodles!

Ps. Mikäli juttu miellytti, painathan tuota tekstin alla olevaa pientä tähteä :)