Päin seiniä

Viime postauksessani uikutin kärsiväni ns. Tyhjän seinän syndroomasta. Meidän tämän hetken kodissa on luvattoman paljon tyhjää seinää. Seinät ovat jotain, minkä sisustamista en ole koskaan oikein hallinnut. Osittain tämä voi johtua siitä, että asuin vuosia opiskelija-asunnoissa, joissa usein oli toiveena, ettei seinille ripusteltaisi mitään. Jotenkin seinät ovat aina sitten jääneet tosi vähälle huomiolle. 

Tässäkin kohtaa päätin turvautua Pinterestiin. Jos nyt ei mitään oikein pääse toteuttamaan, niin onpahan sitten listaa heinäkuulle kun viimein pääsee siirtymään suunnittelusta tekemiseen. Olen aina ollut tosi huono ostamaan tauluja tai julisteta ja tässäkin tapauksessa tykkään tehdä paljon itse. Eikä kaikkea oikein edes löydä kaupoista. Ainakaan minun budjetillani.

Inspiraatiota ja yksityiskohtaisia ohjeita alkoikin sitten löytyä oikein tulvimalla. Asia vaati (yllättäen) vain hiukan paneutumista ja linkkivyöryn perkaamista oikean osoitteen löytämiseksi. Listasin tähän muutamia suosikkejani, joista sitten ajattelin valita mieleiset meidän kotiin (mielipiteitä otetaan vastaan). Tutoriaaliin pääsee taas kuvaa klikkaamalla.

1. Maalatut ristipistot:

Lähde: Natalme

Sisäinen mummoni hykertelee niin että kahvitassi meinaa tipahtaa. Ristipistotyöt ovat jo itsessään tosi kauniita, mutta niitä näkee harvoin omaan makuuni tarpeeksi suurina. Tällaisessa maalatussa yhdistyy mielestäni kivalla tavalla ristipisto- ja pikselitaide. Ruusu on aiheena perinteinen, mutta selkeästi erottuva "pisto" tekee siitä modernin ja jollain tapaa ronskimman kuin alkuperäisestä. Näistä on näkynyt myös suoraan seinään maalattuja versioita, mutta itse en ensimmäisenä uskaltaisi lähteä seinään maalaamaan. Seinään kokeilisin vaikka washi-teipillä tai vastaavalla.

2. Polkadot -seinä:

Lähde: The homes I have made

Tätä olen kokeillut oveen joskus aikaisemmin ja olin kokonaan unohtanut, että tällä aika helpolla tavalla saisi tehtyä vuokra-asuntoonkin helposti kontrastiseinän (vaikka ne nyt ovatkin kuulemma menneen talven räntälätälöitä). Dc-fixien värivalikoima on nykyisin todella kattava, joten tässä ei juurikaan ole rajoitteita värien suhteen. 

Ja mitään pallojahan ei ole pakko tehdä. Kuvio voi olla mikä vaan.

3. Seinävaatteet ja muut roikottimet:

Lähde: Brit+co

Allekirjoittanella on joku ihme fiksaatio nyt tasseleihin ja lankapalleroihin. Mutta onhan toi nyt syötävän söpö. Tämä sopisi myös lasten kanssa tehtäväksi projektiksi. Jämälankalaatikkokin kiittäisi laihiksesta.

Lähde: A pair & a Spare

No entäs tämä sitten! Aivan ihana. Tosin, oma kukkaro ei kestäisi suomen kukkahinnoilla tehdä tällaista saati sitten ylläpitää sitä tuossa tilassa. Tekisin vastaavan varmaan tekokukista. Idea on kuitenkin hieno.

Vaan miltähän tuo näyttäisi kuivakukista tehtynä?

Lähde: Oh the sweet things

Hiukan tuota kukka-asiaa yksinkertaisempi versio on tehty eukalyptuksesta. Tässä kiehtoo yksinkertaisuus ja tuo eukalyptuksen oksan muoto. Olen kuullut, että kylppärissä eukalyptus olisi oikein elementissään ja toisi ihanaa tuoksua, mutta kuinkahan se pärjäisi seinällä?

4. Perinteiset taulut uudella tavalla:

Lähde: Crafts 'n coffee

Eipä sitä aina tule ajatelleeksi, että ihan tavalliselta kuulostavat kangastaulutkin voisi tehdä toisella tavalla. Nämä esimerkiksi on tehty vaahtomuovista. Itse mietin että josko styroksi toimisi paremmin? Tuosta tekee ihan toisenlaisen se, että nuo "taulut" on ladottu limittäin ja päällekkäin.

Tämä olisi varmaan se perinteisin tapa saada kivaa seinälle, mutta kuten näkyy, tämänkin voi tehdä uusilla tavoilla. Jossain törmäsin jättimäiseen, suihkuverhosta tehtyyn tauluun. Olohuonekelpoisen verhon vaan joutuisi varmaan tilaamaan. Ei ihan Minimanissa ainakaan tullut vastaan suihkuverhoa, joka menisi tarpeen tullen taulusta :P

No, onhan  tässä taas mietittävää. Itseä ehkä eniten viehättävät nuo ristipistohommat ja eri tavoin toteutetut seinävaatteet. Ainakaan noita tällä hetkellä seinällä olevia tarroja en todellakaan vie mukanani uuteen kotiin. Jotain persoonallisempaa, kiitos!

Tähän aiheeseen liittyen ottaisin mielelläni ideoita vastaan, sillä luulen, etten nyt osaa ajatella tätä asiaa joka kantilta enkä saata nähdä metsää puilta. Mitä kaikkea seinille voisi ajatella koristeeksi? Ja nimenomaan koristeeksi, vailla mitään muuta tarkoitusta. Kommenttilootassa saa avautua aiheesta ja se on oikeastaan toivottavaa :)

Ensi kertaan,

Toodles!