Pikkuassari askartelee: Helppo pääsiäiskoriste

Tänä aamuna oli äidillä sen verran käynnistysvaikeuksia, että oli fiksumpaa päästää lapsi puikkoihin. Olin suunnitellut meille pienen kivan projektin, jonka lapsi pystyi toteuttamaan itse lähes alusta loppuun. Hyvä niin, sillä aamuöisestä, nuoremman lapsen esittämästä "taidantehdähampaitajakaikkipotuttaa" -performanssista toipuminen on edelleen hiukan vaiheessa.

Meillä oli muutama pitkänhuiskea pajunoksa odottamassa käyttöä ja koska tänä(kään) vuonna ei virvottu, ajattelin että niistä voisi tehdä jonkinlaista koristusta kotiin. Aluksi suunnittelin laittavani oksat vain maljakkoon ja tulppaaneja kaveriksi, mutta aika pian muistin, että meillä tuollainen yritys on jokseenkin tuhoontuomittu. Samassa taloudessa asuu nimittäin kissaneiti, jolla on "cat vs. decor" -otteluista aika mallikas voittoputki takanaan. Valitettavasti. 

Tänä vuonna päätin, että kissa ei voita. Tai ei ainakaan niin helposti.

3-vuotias pikkuassari apunani rakentelimme tänä aamuna kissankestävän pääsiäiskoristeen. Tai siis assari rakensi, äiti oli lähinnä mukana kääntelemässä kukkaruukkua, että lapsi sai visionsa toteutettua. 

 

Helppoon pääsiäiskoristeeseen tarvitset:

  • pajunoksia 
  • kukkaruukku (tai ihan mikä vaan purkki, joka sattuu käytettävissä olemaan)
  • kukkasieni (itse käytin eläville kukille tarkoitettua, vaikka kuivakukkasieni olisi varmasti sopinut ihan yhtä hyvin)
  • höyheniä 
  • ripustettavia pääsiäiskoristeita
  • sakset, veitsi tms. 

Leikkaa kukkasienestä sopiva pala ruukun pohjalle. Jätä ruukun yläreunan ja sienen väliin sentti tai pari, niin että sieni ei näy reunan yli. Omaan ruukkuuni meni noin puoli pakettia kukkasientä ja muutama silputtu pala tilkkeeksi, jotta ruukku saatiin kokonaan täyttettyä reunoja myöten. Jos käytät asetelmaan eläviä kukkia, muista kastella kukkasieni ennen käyttöä. Itse mietin, että tuohon olisi voinut laittaa vaikka keltaisia neilikoita. Tässä meidän tapauksessa veikkaan, että kuivakukille tarkoitettu sieni olisi ollut jopa parempi, koska se ainakin vaikutti jämäkämmältä. Pitänee kokeilla joskus.

Paina pajunoksat kukkasieneen niin että oksa osuu ruukun pohjaan (En tiedä onko tuolla nyt muuten merkistystä, mutta onpahan ainakin hankalampaa sille kissalle, kun oksa on jämäkästi paikallaan). Näytin lapselle yhden oksan verran, että mitä ollaan tekemässä, ja sen jälkeen lapsi ottikin ohjat. Oksia sujahteli sieneen sellaista vauhtia, että äiti ei meinannut ehtiä leikkaamaan oksia sopivan mittaiseksi riittävän nopeasti. 

Oksien jälkeen juurelle tökittiin värikkäitä höyheniä sen verran, että sieni katosi kokonaan näkyvistä. Itse olin ostanut isoja höyheniä, joissa on rautalanka mukana, mutta tähän tarkoitukseen leikkasin langat pois. Tässä saattaa pienet kädet tarvita hiukan apua, sillä höyhenen varsi taittuu aika helposti.

Viimeisenä ripusteltiin oksille muutama koriste. 

Lapsen oma arvio onnistumisesta oli: "Voi, kuinka kaunis". Eli erittäin onnistunut projekti. 

 

Tästä meidän versiosta tuli melkoinen väri-ilottelu, mutta tuosta saisi helposti hyvin hillitynkin. Oksien juurelle voisi vaihtoehtoisesti laittaa vaikka kiviä tai sammalta ja oksiin voi valita värjäämättömiä höyheniä tai helmiä. Mahdollisuuksia on rajattomasti. Ja niitä eläviä kukkia (tai miksei kuivia tai muovisiakin) voisi lisätä myös.

Tällaisen värkkääminen oli kolmevuotiaalle helppo homma, joten uskon että nuoremmaltakin tämä onnistuisi ihan mainiosti. Taitotasoa voi korottaa vaikkapa leikkaamalla koristeita pahvista tai muotoilemalla niitä erilaisista massoista (Fimo, soodataikina, taikataikina).

Asetelma saa nyt poseerata paraatipaikalla pääsiäisen yli (jos kissa suo) ja sitten tarvikkeet voi kerätä odottamaan seuraavaa käyttökertaa. Tänä vuonna pääsiäiskoristelut pyörähtivät käyntiin ehkä hiukan viime hetkellä, mutta katsotaan mitä muuta kivaa tässä saataisiin viikon aikana aikaan. Ainakin pari purkkia rairuohoa odottaa koristelijaansa.

Pallo, tai pääsiäismuna, on kissalla. Nähtäväksi jää, millaisen siirron katti tekee.

"Challenge accepted. Puny humans."

 

Nyt takaisin sohvannurkkaan kahvikupin ja suklaamunien pariin.

Ensi kertaan,

Toodles!