Sadepäivän sateenkaarikaakku

Herraseuralainen täyttää tänään vuosia. Tänään juhlitaan hiukan vaatimattomin menoin: mennään moikkaamaan odotettuja vieraita New Yorkista, kahvitellaan ehkä vähäsen ja illalla tehdään jotain miehen toivomaa herkkuruokaa. Tulikin mieleen että tuota toivetta en ole vielä saanut tietooni...

Juhlassa pitää olla kakku. Sehän on selvää. Mies nyökytteli naureskellen kun kysyin, että tahtoisiko hän yksisarviskakun. Lupailin myös Rainbow Dashia, koska se on miehen lemppari My Little Poneista. Kuulemma passaisi. Suunnitelma kuitenkin muuttui hiukan, koska tajusin aika äkkiä, että meidän tarpeeseen ei riittäisi pelkkä yksisarvisen pää, vaan pitäisi leipoa koko koni. Niinpä tyydyin tekemään etäisesti Rainbow Dashin väritystä imitoivan kakun.

Tykkään kamalasti kortistella ja täyttää kakkuja, mutta näin kahden pienen lapsen kanssa se itse kakkupohjan paistaminen ei voisi vähempää kiinnostaa. Tälläkin kertaa oikaisin ostamalla valmiin kakkupohjan, jotka mielestäni ovat ihan kelvollisia. Ostamani pohja oli 3-kerroksinen ja sillä saa kohtuullisen kokoisen kakun aikaiseksi. Syksyllä tein lapselle samoista pohjista viisikerroksisen kakun, mutta tällä kertaa tyydyin matalampaan, koska mokoma ei mahdu korkeampana kakkukuvun alle.

Olen aikaisemmin aika usein käyttänyt kakkujen täytteenä maustettua rahkaa jatkettuna maustamattomalla, mutta tällä kertaa päätin kokeilla tuorejuustoa. Arvelin, että sillä saattaisi saada jämäkämmän täytteen aikaiseksi. Kokeiluun päätyi vadelman makuinen Viola-tuorejuusto, joka ilmeisesti on aika uusi asukas juustohyllyssä. Mukaan lähti kaksi pakettia, vaikka ilmeisesti kolmekin olisi mennyt tuon kokoiseen kakkuun ihan helposti. Juuston kaveriksi sekoitin 2dl vispikermasta vatkatun vaahdon, johon oli sekoitettu hiukan vaniljakreemijauhetta. 

Vispikermaa, tuorejuustoa ja tuoreita mansikoita.
Ronskisti vaan ;)

 

Tuorejuustotäyte oli yllättävän hyvää. En oikeastaan osannut odottaa tuolta mitään, koska tämä oli ensimmäinen kerta, kun tein makeaksi maustetusta tuorejuustosta yhtään mitään. Tiedän, en leivo ihan kauhean paljoa. Mutta jos ne noin hyvälle maistuvat, niin taitaa pitää kokeilla uudelleen. Alkoi saman tien mietityttää se mainostettu kaneli&kardemumma -tuorejuusto..

Lisäksi kakun väliin tuli muutama tuore mansikka. Ihan kauhean huomattavaa mansikkailotulitusta ei tämän päivän mansikkahinnoilla viitsinyt toteuttaa. 250g rasia maksoi lähikaupan edessä 5,90e (apua!). Iltapäivälehden otsikko tiesi kertoa, että mansikkakesä on tänä(kin) vuonna myöhässä ja se varmaan näkyy hinnoissa jonkin verran. 

Kermaa vatkata hytkyttelin (KÄSIN!!!) vaatimattomat 8dl ja voin kertoa, että tiesin sen jälkeen vatkanneeni. Pursotuksia varten vaahdon olisi kai voinut jämäköittää tuorejuustolla senkin, mutta itse käytin vanhasta tottumuksesta vaniljakreemijauhetta, jolla olen aina saanut hyvin kestävät pursotukset. Vaahtojen värjäämiseen käytin Dr. Oetkerin geelivärejä, joista tykkäsin kyllä enemmän kuin perus elintarvikelitkuista. Geeli tuntui olevan riittoisampaa, se levittyi tasaisemmin vaahtoon ja se käyttö oli siistimpää. Sininen ja vaaleanpunainen tulivat suoraan purkista, keltaisen sekaan sekoitin hiukan punaista, sillä tuubista saatu keltainen oli hiukan turhan viileä tarkoituksiini. En kokeillut värien sekoittelua sen enempää, mutta ehkä seuraavassa projektissa voisi kokeilla enemmän. (Nyt piti hyssyttää vauvaa samalla, joten ihan hirmuisiin urotekoihin ei kyetty)

I'm Blue dabadeedabadae

Pursotukset tein "vedetään tohon ja tonne ja katotaan mihin riittää sitten vielä"-periaatteella ja suunnittelin hommaa sen edetessä. Sinistä vaahtoa tein eniten, joten siitä sain riittämään pariin kerrokseen reunaa, sekä kakun päälliseen. Loput pursotukset tein mättämällä kaikkia värejä pussiin jotakuinkin semi-umpimähkään ja pursottelin menemään. Ei oteta tätä hommaa niin kamalan vakavasti :D

Kakun keskelle ladoin valkoisia marenkeja, pursotin sateenkaarivaahtoa sinne tänne ja nakkasin reunoille jelly beanseja. Ja  nakkaamisella tarkoitan, että kauhoin niitä sen verran, ettei kukaan varmasti itke etteikö olisi saanut karkkia kakkupalaansa. Lopputulos oli jokseenkin persoonallinen, mutta ihan hauska. Ja synttärisankari kiitteli. Ei se vaan Rainbow Dash kuulemma ole. No ei ehkä, mutta ensi vuonna sitten.

Onkohan se tarpeeksi makea?

Omnom! Kuinka moni muu on kokeillut vadelmatuorejuustoa jo? Mites ne muut maut? Onko valmiskakkupohja kauhea synti?

Ensi kertaan,

*Röyh* Toodles!