Syksyn ensimmäinen myssy

Kesä on jäänyt taakse ja ilmat viilenevät. Neulotuista päähineistä pitävälle lämpötilan lasku on ilahduttava uutinen. Vaan mitä tehdä, kun pääkoppa on sen muotoinen, että suurin osa pipoista saa käyttäjänsä näyttämään lähinnä munamieheltä?

Sarjassamme epämiellyttäviä ja täysin tarpeettimia faktoja bloggaajasta: Olen aivan karmea hikipää. Tai siis hikoilee ne muutkin paikat kuin pää, mutta keskitytään tässä nyt päähän. Toisaalta tykkään pitää hattuja, erityisesti pipoja. Lienee siis itsestään selvää miksi olen silminnähden ilahtunut siitä, että Pekka Pouta on viime aikoina lupaillut sangen viileää säätä. Tosin pari päivää sitten se meni ja lupasi sadetta sellaiselle päivällä kun olisi pitänyt kuvata koruja. Silloin minä ja Pekka ei oltu välilöissä, eikä siinä auttanut edes maisemakuvat Kyrönsalmesta.

No ayway, sään ja syksyn vuoksi avautuu ihana tekosyy ryhtyä jälleen neulomaan päänlämmittimiä. Allekirjoittaneella on kuitenkin vakavanlaatuinen ongelma nimenomaan noiden pipojen kanssa. Ne tälle päälle sopivat pipomallit ovat nimittäin harvinaista herkkua ja aika usein tulee päättelyn jälkeen se hetki, kun huomataan, että jälleen tuli neulottua lätsä joka päätyy ihan varmasti jonkun muun käyttöön. Peilistä tuijottaa nimittäin ihan liian usein jokin, mikä muistuttaa lähinnä Volmari Kuulapään ja Munamiehen jälkeläistä. Ei sovi napakat pipot minulle, ei.

Reilu viikko sitten tulin ostaneeksi lähikaupasta kerän harmaata Nallea. En tiedä miksi, mutta joka syksy huomaan vaeltavani Novitan lankahyllylle, vaikka yleensä kierrän kyseiset langat aika kaukaa. Syksyllä vaan tulee joku pakottava tarve hamuta lankaa lähimmästä mahdollisesta lähteestä. Ja silloin käsi osuu aika suurella varmuudella Novitan kerään. No, tämä on kai jonkinlainen perinne :)

Koska tulin ostaneeksi ainoastaan yhden kerän, päätin että tämän vuoden Nallesta tulee pipo minulle itselleni. Haeskelin jälleen ohjetta Ullasta ja malliksi valikoitui Kristel Nybergin Syksy. Kristeliltä on muuten, jos Pinterestiä on uskominen, tulossa ilmeisesti piakoin uusi neulekirja. Kristel on muistaakseni aikaisemmin ollut mukana ainakin neljässä eri neulekirjassa, joten mielenkiinnolla odotan mitä tähän uusimpaan tulee. Pinterestissä taisi olla sneak peakia ainakin villasukista..

Ohjetta noudatin jossainmäärin, mutta esimerkiksi joustimen jälkeen en vaihtanut toisiin puikkoihin (ihan vaan siksi koska en omista) ja kavennusten alussa jaoin ensimmäiset kavennukset kahdelle kerrokselle. Posottelin myös mallineuletta 1 vielä kavennusten välissäkin, koska en huomannut lukea ohjeistusta tuijotellessani toisella silmällä Rick&Mortyä Netflixistä.

Lopputulos on kuitenkin juuri sitä mitä toivoin. Goodbye, Volmari. Näkemiin munamies.

Pipo on neulottu Kristelin lankaa paksummalla langalla. Nalle on DK, mallimyssyn lanka taas fingering. Ilmeisesti omaan niin suuren pollan, että langan paksuus toimi tässä oikeastaan hyödykseni ja myssystä tuli juuri sopivan väljä.

Puikot olivat alkuun 3,0mm pyöröt. mutta kavennuksiin vaihdoin Knitpron koivupuiset sormikaspuikot samassa koossa. Tykkään neuloa noilla sormikaspuikoilla, koska ne ovat hiukan sukkapuikkoa lyhyemmät, eikä niillä tule niin helposti sohittua mihin sattuu.

Myssy kapenee aika rajusti kavennusten alettua, joten ihan peruspipon näköinen tämä ei takaapäin ole. Mutta enemmän myssyhän tämä on muutenkin. En yleensä lämpene näille baskerin ja myssyn välimaastossa kulkeville hatuille juuri tuon takaosan myttyisyyden vuoksi, mutta yllättäen tämä ei häirinnytkään. Toisessa vaakakupissa kun oli Volmari.

Nyt tekisi mieli oikeastaan etsiskellä sellaisia myssymalleja, joissa tuo yläosa on tarkoituksella laskostettu. Muistaakseni niitä taitaa muutama olla tallennettuna Ravelryn jonoonkin.

No, Nallea jäi tästä neuleesta vielä ylikin, joten törmännemme siihen uudelleen vielä syksyn aikana. Nyt puikoille taitaa päätyä ihan jotain muuta. Kävin nimittäin viime viikolla Pyöröpuikossa hypistelemässä syksyn lankauutuuksia ja mukaan tarttui pari herkkulankaa. NAMNAM!!

Btw. Jos nuo kuvissa vilahtelevat korvikset kiinnostavat, niin kannattaa klikata arvontaan josta tuollaiset voi voittaa ikiomaksi :)

 

Ensi kertaan,

Toodles!

 

Ps. Jos teksti oli mieleinen, niin klikkaa tuota tekstin alla olevaa tähteä <3