Transformers (Mommy edition)

Näin äitienpäivän aatonaattona tulin miettineeksi taaksepäin omaa päivääni ja tuumin, että tässä hiukan nuutuneena istuskellessani olo on kuin multitaskaavalla robotilla. Tosin tämä robotti tuntuu käyttävän virtanaan liian vahvaa kahvia, pukluhöyryjä ja vadelmavissyä. En tiedä onko niissä uudemmissa malleissa jotain aurinkopaneeleja tai tehokkaampaa, mutta tällainen 80's edition käy noilla edellämainituilla.

Millainen päivä minulla tänään sitten oli?

Aamulla noin kello 5:30 kuulen parkaisun viereisestä pinnasängystä ja viereeni nostetaan suu ammollaan, vielä silmät kiinni piipittävä pikkumuksu. Sekunneissa unipöhnäinen äiti on poissa ja tilalla on pikkumuksun hiljentävä Välipala-automaatti. Tämä versio tosin ei aina tahdo toimia toivotulla tavalla ja tänä aamuna yhteensopivuusongelma aiheutti lapsessa haittaohjelma, "Tissiraivari 2,0":n aktivoitumisen. Hetken mesoamisen jälkeen herraseuralainen nouti keittiöstä "Valio Tuuti 2"-laajennuksen, joka sai muksun hiljenemään ja vaipumaan takaisin uneen. Välipala-automaatti vaihtui jotakuinkin välittömästi takaisin siihen pöhnäiseen äitiin, jonka erikoistaitona on aamuisin lähinnä herätyskellon torkuttaminen.

Tällä kertaa torkuttaminen ei kuitenkaan saanut jatkua, sillä oli aika käynnistää Puurolinko-, Kahvimaatti- ja Hammasharjuri-robotit. Puurolinko ja Kahvimaatti käynnistyvät yleensä yhtä aikaa ja Hammasharjurin käynnistyminen on usein riippuvainen Puurolingon toiminnasta ja siitä, kuinka kyseisen robotin tarjoilut otetaan vastaan vanhemman lapsen toimesta. Mikäli lapseen esiasennettu "Uhmaikä 3,6" aktivoituu lapsen herätessä, voi Puurolinko saada huonomman vastaanoton ja Hammasharjurin käynnistyminen viivästyy. Tällöin Kahvimaatin moitteeton toiminta on tärkeässä osassa, sillä "Uhmaikä 3,6" on omiaan aktivoimaan äidissä "Äreä äiti"-haittaohjelman, joka saattaa suistaa lapsen ajamaan ohjelmat "Jalan poljenta 2,0" ja "Sinä olet tyhmä"-audion loppumattomalla loopilla. Tänä aamuna Puurolinko jäi aktivoitumatta kokonaan, koska aamupala tarjoiltiin myös äidille päiväkodissa ja samalla myös Kahvimaatin käynnistyminen viivästyi. Jälkimmäinen aiheutti herraseuralaisessa käynnistysvaikeuksia.

Ennen lähtöä käynnistyi hetkeksi Pukeutumisavustaja "Kumpi Kuoma kumpaan jalkaan?"-päivityksellä. Lapseen kokeiltiin "Otetaan pinkki pyörä"-neuvotteluohjelmaa ja lähtö sujui helpommin kuin normaalisti. Aamukahvilla paikalla oli vain äiti ja tyytyväisenä riisipiirakkaa mussuttava lapsi. Tosin, yhdessä vaiheessa näytti siltä, että lapseen yritti asentua ohjelmat "Ryhmäkaaos" ja "AAAarhghaghasghagsartaehaaaaa!!!", mutta herkullinen riisipiirakka oli omiaan keskeyttämään näiden asentumisen.

Kotiin palattua käynnistyivät Vaippamaatti ja Pyllypesuri, jotka ovat toiminassa taustalla lähes koko päivän. Yöllä niitä ei onneksi tarvita. Vaippamaatin toimintaa hankaloittavat nykyisin pikkumuksuun asentuneet "Screw you, I'm leaving!"- sekä "uaaa! Mikä toi on??"-ohjelmat. Vaippamaatti pyörii vanhemmalla ohjelmistolla, eikä vanhaan versioon kuulu esimerkiksi tehokkaasti toimivaa Ryöming-estoa. Asia korjaantunee lisäämällä vaippamaattiin esimerkiksi "Housuvaippa 3,0"-päivityspaketti. Pyllypesuri ei onneksi vielä päivitystä kaipaa, mutta ajoittain siinä on jouduttu aktivoimaan "talkintupsuttaja"- ja "kankunrasvaaja"-ohjelmat.

Päivällä käytössä ovat myös Välipala-automaatista päivitetty versio, eli pikkumuksun kohdalla JunaTulee-robotti ja vanhemman kohdalla Välipala-automaatti 2,0. Molemmat tarjoilevat ravintoa keittiötilassa. Välipala-automaatti 2,0 kohtaa nykyisin enää harvoin toimintaongelmia, ellei satunnaisesti lapsessa aktivoituvia "Emminä halua"- tai "Se on multaa"-ohjelmia lasketa. Pikkumuksun kohdalla Junatulee-robottia häiritsevät usein muun muassa haittaohjelmat "Pärrrrrr" ja "Härvänhärvän". Ajoittain saattaa esiintyä myös aivastuksen seurauksena laajalle leviävää 3D-tulostetta oranssin ja kellertävän eri sävyissä. JunaTulee-robotti kaipaa hiukan myös hienosäätöä, koska pikkumuksu on selkeästi isoa sisartaan herkempi. Pikkumuksun nälän aiheuttama "Red Alert"-äänimerkki aktivoituu erittäin helpoksi, ja muuttuu joskus jopa sekunneissa "Exterminate"-päivitykseksi. Jälkimmäinen on helpommin tunnistettavissa, mikäli äitiin on asennettu "Dr. Who"-hupiohjelma, joka on lastenhoidon kannalta tarpeeton, mutta muuten kovin viihdyttävä.

Päivän mittaan edellämainitut robotit vuorottelevat tarpeen mukaan ja lähes päivittäin esiintyvät myös Pyykkimylly, Kotihengetär ja Tiskimaatti. Näiden yhtäaikainen käyttö käynnistää usein myös "Nalkuttava akka" ja "Mean Mommy"-ohjelmat, jotka ovat melko hankalia saada sammutettua. Näihin on viimeaikoina auttanut muun muassa "Äiti ottaa lepiä"-ohjelma, joka ajetaan mahollisimman pian vian ilmettyä. Muutoin saatetaan päätyä "Fuck this shit"-vikatilaan, josta päästään edes viansietotilaan paljon monimutkaisemmin manööverein.

Tänään on vuorossa enää Kirjastorobotti, joka toistaa usein audiopätkiä "Oskari ja pipari" tai "Hertta leipoo pullaa". Sen jälkeen on aika tankata äitiin vissyä ja tälle illalle varattuja sipsejä. Huomenna päivän käynnistyminen siirtyy hiukan myöhemmäksi, sillä eletään viikonloppua. Ahhhh, viikonloppu.

My work is done. My watch has ended (for the day).

Kuva: Pinterest

Ensi kertaan,

Toodles!