Yksityiskohtia uuteen kotiin

Muuttoon on aikaa reilu kolme viikkoa ja käytännön hommien listalla on enemmän hoidettuja kuin hoitamattomia juttuja. Se suurin aikasyöppö,pakkaaminen on kyllä vielä ihan täysin aloittamatta. Parin jätesäkillisen verran olen saanut kannettua ulos kaikkea turhaa roinaa ja roskaa, mikä jostain syystä ei ole osannut ulos aikaisemmin.

Muuton takia ei oikein viitsi tällä hetkellä levitellä askartelutarvikkeita tai kaivaa ompelukonetta esille. Tuntuisi jotenkin hassulta alkaa tekemään jotain uutta tavaraa muuttokuormaan ja toisaalta vaan odottaa että pääsee sinne uuteen kotiin, jossa on tilaa enemmän kaikelle ja voi paremmin vielä suunnitella sisustusjuttuja, kun voi kunnolla mittailla ja hahmotella.

Tällä hetkellä keskityn lähinnä siihen suunnittelupuoleen ja siinä Pinterest on jälleen ollut oiva apu. Meidän nykyinen koti on jotenkin niin mölli, että tämän sisustamisen kanssa luovutin jo jonkin aikaa sitten. Totesin, että tekisinpä mitä tahansa, en voisi mitään tilanpuutteelle ja asunnon huonosta kunnosta johtuvalle yleiselle "meh"-fiilikselle. Muuttoa odotellessa sisustusinto on herännyt uudelleen pitkän ajan jälkeen ja tuntuu että joka toinen kuvavirrassa uivista sisustuskuvista on "toi meille"-materiaalia.

Koska en ole ihan hirveän kiinnostunut ostamaan kaikkea (tai edes lähellekään kaikkea) uutena, on suunnittelussa pääpaino ollut Diy-projekteissa. Joihinkin juttuihin löytyy materiaalit jo valmiiksi kaapista, osaan pitää lähteä sitten muuton jälkeen etsimään tarvikkeita. Mihinkään sohvan päällystämiseen en tällä kertaa aikonut ryhtyä (been there, done that), vaan etsiskelin lähinnä hauskoja yksityiskohtia. Lueskelin hiukan myös tämän vuoden sisustustrendeistä, vaikka en niitä orjallisesti halua seuratakaan. Ajattomuus toimii paremmin ja vaikka skandinaavinen, vaalea ja aika eleetön sisustus kuulemma onkin out, haluan silti yrittää hiukan mennä sen suuntaan.

Keräsin tännekin muutamia suosikkejani, linkit inspiraatioon/ohjeisiin löytyvät kuvia klikkaamalla.

Löysin muutaman erilaisen projektin pyyhkeiden ja talouspaperin ripustukseen. Kivoja, pieniä yksityiskohtia jotka tuovat simppeliin sisustukseen jotain erikoista. Erityisesti tuo puuhelmien ja nahan yhdistäminen ihastuttaa. Jossain varaston syövereissä taitaa olla ainakin ruskeita puuhelmiä, nuo siniset ovat jotenkin todella kauniita koska väri on melko läpikuultava.

Lähde: Spoon Fork Bacon

 

Lähde: Life as Mama
Lähde: Emily Midkiff

Tuolle wc-paperitelineelle en itse asiassa löytänyt ohjetta, mutta vaikuttaa simppeliltä. En tiedä vaihtaisinko nyörin toisen väriseksi, mutta jää nähtäväksi. Trendilistauksissa sanottiin kuparin olevan auttamatta täysin epätrendikäs metalli, mutta ajattelin käyttää sitä esimerkiksi tuohon telineeseen ja muutamaan himmelikoristeeseen.

Suunnittelin myös viimein hankkivani meille muutamia kukkia, vaikka tapan kotipuutarhassa jopa Raidia tehokkaammin. Löysinkin etsittyäni lupaavalta vaikuttavan listan ei-niin-helposti-tapettavista viherkasveista ja ainakin aloe ja anopinkieli taitavat päätyä meille. Tulin samalla lueskelleeksi viherkasveista muutenkin mm. kodin ilman puhdistajina ja tunnelmanluojina ja täytyy sanoa, että nuo pirkuleet ovatkin aika kiehtovia. Jospa ne saisikin pysymään hengissä jatkossa..

Kukat yleensä tarvitsevat jonkinlaisia kukkapotteja joissa asustaa, ja löysinkin muutamia kivalta näyttäviä tapoja koristella kukkaruukkuja. Make it, Love it listasi 25 tosi hienoa tapaa koristella ruukkuja, ja niistä muutama oli omasta mielestäni ylitse muiden:

Lähde: Nest of posies
Lähde: a Little birdy
Lähde: Sparkle Living

Keltainen on muuten yksi vuoden 2017 trendiväreistä. Ylipäätään ns. "Jewel tones" (jalokivisävyt??) ovat kuulemma nyt pinnalla. Jotenkin en niitä kesään osaa yhdistää, mutta luultavasti tulen hullaantumaan safiirinsiniseen ja smaragdinvihreään viimeistään silloin, kun syksyn ensimmäinen viileän kirpeä ilta saapuu.

Joihinkin voisi laittaa vaikka ihan suoran viestin..

Lähde: Lemonthistle

Näiden lisäksi ajattelin kokeilla joihinkin ruukkuihin kalkkimaalia ja yrteille voisi kokeilla tehdä ruukkuja peltipurkeista.

Ainakin keittiöön ja olkkariin olisi kiva saada jotain roikkuviakin juttuja. Amppeleita taitaa saada aika helposti tehtyä itsekin. Näissäkin toistuu nyt nuo puuhelmet:

Lähde: Honest to Nod

Ehkä en kuitenkaan nyt ihan kokonaan uskalla heittäytyä jokseenkin keskellä kämmentä olevan vihreän peukaloni varaan, vaan teen muutaman vielä helppohoitoisemman ratkaisun kivistä ja kangaskukista:

Lähde: Mommo Design

Lisäksi tekisi mieli kokeilla mm. korkkia johonkin projektiin. Sekin on ilmeisesti yksi tämän vuoden trendeistä. Ehkä siitä saisi vaikka lasinalusia? Seinille pitäisi myös saada jotain. Tällä hetkellä meillä on olohuoneessa YKSI sisustustarra ja keittiössä vanha kartta. Tähän olisi kiva saada ideoita, koska tuntuu, että itsellä on joku tyhjien seinien syndrooma. 

Itse olin ajatellut jotain seinävaatetta olkkariin:

Lähde: Gurl

Alunperin ajattelin hyödyntää tarpeettoman, virkatun päiväpeiton, mutta tuo mattokin näyttää raikkaalta. Yksi mummon vanhoista räsymatoista voisi ehkä toimia. 

Kylppäri ja wc ovat sitten jo ihan oma lukunsa. Nyt kun molemmat ovat kohtuu kivan näköisiä ja kokoisia, voi niihinkin hiukan yrittää saada jotain kivaa aikaan. Myös eteiseen pitää paneutua tarkemmin myöhemmin, jahka saan paremman käsityksen siitä mitä sinne mahtuu. Teen niistä sitten omat postauksensa. 

Vilkaisin myös H&M:n sistustuspuolta, ja keittiötarvikkeista löytyi muutamia ehdokkaita kukkaruukuiksi ja veikkaan että muutama keittiöpyyhe päätyy meille myös. Vaikka pyrinkin sisustamaan mahdollisimman edullisesti ja omien kätteni töillä, on välillä ihan kiva ostaa jotain juttuja valmiinakin. Toki tavoitteena on, että mitään turhaa ei tulisi hankittua tai edes tehtyä, vaan jokaisella tavaralla olisi edes teoriassa jonkinlainen tarkoitus.

Nyt kun Pinterestissä on tullut taas vellottua pari ihanaa tuntia, on aika palata todellisuuteen ja alkaa siivota vaatehuonetta huomista asuntonäyttöä varten. Phuuh..

Ensi kertaan,

Toodles!