Heräteostosmunat

Enhän minä mitään munakoristeita lähtenyt ostamaan, mutta sellaiset kourassa marssin männäpäivänä ulos Suomalaisesta Kirjakaupasta. Ja hyvä niin, kokeilu oli varsin mielenkiintoinen.

Kyseessä on siis pääsiäisaamun kananmunamaalauksen vaihtoehtoversio, jossa puuvärien ja tussien sijaan käytetään kiehuvassa vedessä munan pintaan kiinnittyvää muovikalvoa. Käytin tyhjäksi puhallettuja munia.

Pakkaus maksaa 1,95e ja siitä löytyy kalvot 12 munaan:

Yksi kantapään kautta opittu juttu:

Pakkauksen takasivun epämääräisestä havainnekuvasta saattaa päätellä, että jokaisesta paketista löytyisi nuo kaikki kuvat. Itselleni kävi valitettavasti niin, että sain vain kahta viimeistä kuvasarjaa (en siis noita ihania pääsiäisikuvia....). Ensi kerralla osaan olla tarkempi.

Sitten itse asiaan. Sukkapuikkoa käyttämällä reikä munan molempiin päihin, topakka puhallus ja vellit ulos:

Jos kananmuna hieman halkeaa, se ei tässä askartelussa haittaa. Päälle sulatettava muovi pitää munan kasassa.

Sitten ei muuta kuin muovikaulus munan ympärille. Pakkauksessa kehotetaan käyttämään L-koon munaa, mutta ihan tavallinen S-marketista ostettu muna istui tarkoitukseen ihan tarpeeksi hyvin:

Ohjeessa muna kehotetaan laskemaan lusikalla kiehuvaan veteen. Niin kuin kuvasta huomaa, myös vedenkeittimessä keitetty ja kattilaan kaadettu vesi toimii ihan yhtä hyvin:

Jos käyttää tyhjäksi puhallettuja munia, painovoima ei tietenkään pidä munaa kiehuvan veden alla, vaan sitä pitää painaa lusikalla. Vedessäoloaika on varsin lyhyt, vain 3 sekuntia. Tyhjä muna täyttyy vedellä, mutta onneksi se on yhtä helppo tyhjentää kuin täyttää:

Valmista tuli:

Halusin riippuvat koristemunat, joten pujotin rautalankaa apuna käyttäen muniin satiininauhat:

Munan alapuolelle rusetti, tarratimantteja pintaan ja höyhenten pöllähdystä. Kaunista ja todella helppoa.

Ihania askarteluhetkiä!