Hyvää itsenäisyyspäivää!

"Oi, Suomi, nouse, nosta korkealle,
pääs' seppelöimä suurten muistojen."

Hietaniemen sankarihautausmaa ja meidän perheen itsenäisen Suomen juuret. Toivottavasti tuo pieni poika turvaistuimessaan saa vielä jonain päivänä olla ylpeä jalkojensa juuressa lepäävän isoisoisänsä kalliista lahjasta itsenäisyytemme puolesta!

Tänään itsenäisyytemme on sitä, että saamme asua kaunissa kodissa, lämmittää varpaitamme takkatulen lämmössä ja herätä vapaapäivän aamuna silloin kun uni loppuu. Voimme laskea lapsemme turvallisin mielin naapuriin leikkimään ja suunnitella yhdessä tulevaisuutta. Itsenäisyytemme on myös uunissa muhiva karjalanpaisti, alkuillan hautausmaakierros ja mahdollisuus tehdä asioita tässä ja nyt.

Mitä se tulevaisuus sitten onkaan, ensi viikolla, ensi vuonna? Muiden vielä nukkuessa aloitin aamun mielikuvitusleikillä: jos meidän Lumi-kultainen saisi jonain päivänä pennut, mitä antaisimme niille nimeksi... Esikoinen olisi tietenkin Ensilumi, vauhtiviikaripojasta tulisi itsestäänselvästi Lumipyry ja vauhtimimmistä Lumituisku. Lumipallokin saattaisi pentueeseen mahtua, samoin Lumisade ja Lumivyöry :)

Hyvää itsenäisyyspäivää!