Jos rakastat joutsenia...

Jos rakastat joutsenia, niin yksi hyvä käyntikohde on nyt Rantakylän lintutorni. Tai ennen lintutornia oleva kumpare, siitä näkee matalammalta, mutta lähempää. Tornille on helppo löytää: ajellaan Vanhaa Otavantietä Rantakylän S-marketille ja käännytään kaupan kohdalta alamäkeen Vanhamäentielle. Siitä muutama sata metriä ja oikealle, risteyksestä löytyy opastekyltti "Lintutorni": Parisataa metriä noin auringosta katsottuna ja olet jo perillä. Lintutornille vievä polku on kuralilliä, mutta harvempi tuonne varmaan korkokengissä on suuntaamassakaan.

Mutta nyt pieni varoituksen sana. Tapasin tänä aamuna kolme muutakin lintubongaria ja heillä on varsin epäilyttävä tapa suhtautua ventovieraisiin: he tervehtivät. Se on perin epäsavolainen tapa suhtautua ihmisiin ja kannattaakin pitää katse tiukasti kiinni polussa tai vastakkaisen teollisuushallin rautaromuissa, ettei satu ikäviä välikohtauksia. Itse selvisin tervehtijöistä vastaamalla tervehdykseen.

Pitäisiköhän kirjoittaa Länsi-Savon "Sano se" -palstalle asiasta. Ventovieraat tervehtivät minua ja sen johdosta menetin mielenmalttini ja sielunrauhani. Eikö luonnossakaan saa kulkea rauhassa! Miksi ihmiset eivät keskity vain omiin asioihinsa! Loppuun vielä keväinen koiranpaskakaneetti ja joku kömpelö nimimerkki. Eihän sitä kukaan nyt omalla nimellä uskalla kantaa ottaa. Hölmöhän sellainen on, joka sanojensa takana seisoo.

Täytyy kyllä tunnustaa, että olen aivan maatiainen näissä lintuasioissa. Kun tulin rantatörmälle, yksi lintubongareista kertoi nähneensä kevään ensimmäisen tiltaltin. "Okei", vastasin. Todella vakuuttavaa. Olin aivan varma, että osaaja veti minua höplästä. Tiltaltti. Olin varma, että bongari tarkoitti talitinttiä. Sen tunnistan.

Tulin kotiin ja kurkkasin netistä. Tiltaltti on keväinen muuttolintu. Pisteet bongaajalle!