Jukurit!

En ole (ollut) jääkiekkoihminen. MM-kisoissa kannatan Suomea vasta siinä vaiheessa, kun mitali on varma ja vastustajana Ruotsi. SM-liigasta en tiedä mitään.

Eilen Rantakylän päiväkodista kotiutui iloinen tyttö. Hän halusi itse kantaa saamiaan nimmarikortteja ja kertoi hyppyjen säestämänä, että pääsee saamansa heijastinliivi päällä Jukurien peliin - ilmaiseksi!

Tiedetään, tiedetään....pienet lapset pääsevät muutenkin ilmaiseksi peleihin aikuisen seurassa, ei siihen liiviä tarvita. Mutta osaava markkinamies hyödyntää pienetkin mainostelineet. Eilen meidän takapihan trampassa hyppi kolme Jukurit-heijastinliivillä varustettua pomppijaa. Leikkikentille levittäytyessään tämä joukkue tavoittaa aika monta silmäparia.

Ruokapöydässä kysyin innostuneelta tytöltämme, mitä ne Jukurit on?
"Ne on pelimiehiä!", tuli napakka vastaus.

Pelimiehiä tai urheilumiehiä, joka tapauksessa he ovat nyt monen lapsen idoleita ja samaistumisen kohteita! Siksi päiväkotivierailu lämmitti myös äidin sydäntä. Tämä on sitä liikuntakasvatusta, johon ei tamburiinia hakkaamalla päästä koskaan.

Toki toivon, ettei liikunta typisty Mikkelissä pelkkään Jukurihypeen, vaan myös muut lajit ja urheiluseurat saavat tarvitsemansa taloudellisen tuen ja kannustuksen. Ehkäpä Jukurien jalkautuvasta työotteesta voisivat muutkin seurat ottaa oppia. Onhan mahdollista, että harrastajavierailujen kautta myös lapset/vanhemmat löytävät itselleen uusien lajien pariin :)