Jumalainen Juustokakku!

Niinhän siinä sitten kävi, että omien synttäreiden kohdalla muisti petti! Muistinhan minä tietenkin vanhenemisen, vanhuuden mukanaan tuomat vaivat ja arvovaltaiset vieraat, mutta paakkelssi jäi. Aamulla sitten muisti palasi pätkittäin ja hyydykekakun tekeminen oli pakko unohtaa.

En ole aikaisemmin tehnyt uunijuustokakkua, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Ohjeitahan löytyy vähän joka suunnalta, mutta tällä kertaa jääkaapin sisältö määräsi kakun suunnan. Tällaisella Valion Juustokakkusovelluksella sain mielestäni aikaan lähestulkoon Jumalaisen paakkelssin:

Pohja:

125g margariinia

rapiat 1 dl sokeria, puolet tavallista ja puolet fariinisokeria

1 muna

n. 3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta.

Rasva ja sokeri vatkataan vaahdoksi ja lisätään muna. Vatkataan ja lisätään jauhot. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (myös reunat) ja levitä pohjataikina nimensä mukaisesti pohjalle ja noin puoliväliin irtopohjavuoan reunaa. Tai ihan ylös asti, tämä on niitä makuasioita :)

Täyte:

500g maitorahkaa

200g maustamatonta tuorejuustoa

200g sitruunatuorejuustoa

2 rkl limen mehua (makuasia, vähemmälläkin tulee toimeen)

2,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 dl perunajauhoja

5 munaa

Täyteainekset sekaisin ja vuokaan. Uuniin 175 astetta, kakku alimmalle tasolle ja ajastimeen 1 h 15 min. Tämän jälkeen käänsin virrat pois ja annoin kakun olla uunissa vielä noin vartin verran. Puolijäähtyneeseen tuotokseen suklaasulaa päälle, kotikutoisia marenkeja ja punaviinimarjoja. Kakussa maistuu pääsiäinen. 

Maistuvaisia herkutteluhetkiä!