Käyhän kätköillä!

Mikä on paras tapa yhdistää perheen yhteinen tekeminen, luonnossa liikkuminen, aarrejahti ja koiran lenkittäminen? Kymmenen pisteen vastauksia on varmasti monia, mutta yksi hyvä sellainen on geokätköily. Kävimme eilen illalla hakemassa kolme kätköä ihan lähimaastosta ja matkaan tarttui myös raitista ilmaa ja iloista mieltä.

Älypuhelinaikakautena lajin aloittaminen on varsin yksinkertaista. Tarvitset vain Play-kaupasta ladattavan sovelluksen (c:geo on osoittautunut toimivaksi). Tosin: puhelimissa on ihan valtavasti eroja. Toisilla löytää kohteeseen, toisilla sinnepäin. Lajiin vihkiytyneimmät käyttävät sitten GPS-laitteita. Geokätköily on jo kuitenkin sen verran "vanha juttu", että kätkökohtaisista lisätiedoista löytää hyviä vinkkejä löytämiseen, vaikka puhelin vähän temppuilisikin :)

Kätköilyn yksi hyvä puoli on se, että kätköissä käytetään vaikeusasteluokittelua. Me olemme etsineet lähinnä vain ykkösen ja kakkosen tasoisia kätköjä jättäen vuorikiipeilyn ja syväjärvisukelluksen muille :) Lasten ilo löytyneestä kätköstä kannattaa kokea!

Tosin tässä kohtaa lajin luonteen syvälle sisäistäneet harrastajat voisivat todeta, ettei kätköilyä tule harrastaa sellaisella intensiteetillä, että koko kylä kuulee. Ja kun hurahdat lajiin, et enää ihmettele, mitä nuo Ollikaiset tuolta hautausmaan kiviaidasta tai uimalaiturin alta oikein kaivaa :) Ohikulkijoilla on välillä hauskoja ilmeitä, sekin kannattaa kokea! Onhan sekin hauskan näköistä, kun sattuu kollegan kanssa samaan aikaan kätköä etsimään: toisilleen vieraat ihmiset tuijottavat kännykännäyttöjä jossain metsäpolun reunamilla ja kysyvät toisiltaan "löysitkö" :)

Ei muuta kuin lisätietoa hankkimaan https://geokätköt.fi/opas/ tai https://www.geocache.fi/

Alla muutama kuva eilisiltaiselta retkeltämme. On muuten upeat maisemat! Tässä kohtaa meinaa huulilta lipsahtaa: Kehtaan kehua Mikkelin :)

Kätköilyterveisin,

PerheOllikainen