Konstailematonta kotiruokaa: punajuurilohkot

Mikäpä sen parempaa kotilähiruokaa: mujeita, kanttarelleja ja uunissa paistettuja punajuurilohkoja!

Mujeet on vanha tuttu juttu, samoin kanttarellit. Kokeilin ensimmäistä kertaa punajuurilohkoja ja rakastuin kerrasta!

Punajuurilohkojen valmistaminen on varsin yksinkertaista: kuoritaan kilo raakoja punajuuria, lohkotaan niin kuin potaatit konsanaan ja laitetaan kippoon öljytilkan kera. Tässä vaiheessa makumieltymykset ratkaisevat. Itse lisäsin kulhoon sormisuolaa ja yrttimaustetta.

Sitten sekoitellaan öljy, mausteet ja lohkot kulhossa, tipautetaan uunipellille ja pastetaan 225 asteessa auringosta katsoen noin puoli tuntia. Rapsakkuus on plussaa!

Herkullisia hetkiä oman maan superfuudien parissa!