Matkalla Muikkukoppiin!

Muutama viikko sitten Mikkelin kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys Mikke ry ja Mikkelin kaupunki julistivat kaikille alueen järjestöille ja yrityksille avoimen kilpailun, jossa haettiin toimijoita Mikkelin torille sijoitettuun Muikkukoppiin. 

Kilpailuilmoitusta lukiessani ajattelin, etten voi voittaa. Vasta vähän aikaa sitten toiminnan käynnistänyt ja sivutoiminen yksinyrittäjä ei ole sitä, mitä Asuntomessumarkkinointiin suunniteltuun koppiin haetaan. Pitäisi olla nimeä, asiakaskuntaa, markkinointirahaa, näyttöä toiminnasta ja mielellään muutama silmäätekevä suosittelija. Minun pitäisi olla joku toinen.

Haaveilenhan minäkin, kivijalkaliikkeestä. Sellaisesta tilasta, jossa voisi askarrella kahvikupposen äärellä. Ja jossa olisi myynnissä omia tuotteita ja kattavasti kaikkea ihanaa askartelun ja käsitöiden harrastajille. Tila jaetulle innostukselle ja intohimolle. Tiedän, etten ole kaupungin ainoa näperrysvimmainen, mutta riittäisikö nettiostajien kultakaudella myös liikkeen oven heiluttelijoita?

Ainoa este unelmani tiellä on raha. Toki on niitäkin, jotka toteavat: "jos raha on huolista suurin, ei oikeita ongelmia olekaan". En kuitenkaan halua, että lapsiltamme lähtee koti alta vain siksi, että äiti nyt halusi toteuttaa itseään. "Liikeidea päivässä pitää reaalitalouden loitolla", sanoo taloushallintopuolisoni, eikä siihen ole taivaanrannanmaalaajalla vastaansanomista. Uskon, että jonain päivänä keinot ja päämäärä kohtaavat.

Muikkukoppikilpailun ansiosta saan mahdollisuuden kokeilla "liikeideaani" eli JoulukorttiCafeeta reilun parin viikon ajan marraskuisella torilla. Olen kiitollinen niin Mikke ry:lle kuin Mikkelin kaupungillekin! On mahtavaa saada tällainen tilaisuus! Jääkö mitään viivan alle, se on arvoitus, mutta voin rinta rottingilla sanoa: Olen yrittänyt :)

Yhden asian haluan sanoa teille jokaiselle: tarttukaa tilaisuuteen! Koskaan ei voi tietää, mikä johtaa mihinkin, ja välillä kaikkein parasta on nauttia hetkestä sellaisenaan! Kyllä nyt #KehtaaKehuaMikkeli