Muuttamisen autuudesta

Muuttaminen on parasta mitä tiedän! Jos osoitteenvaihtoa ei ole odotettavissa, voi vajaan vuoden asumisen jälkeen heittää yläkerran alas ja alakerran ylös. Ei tarvitse lähteä pitämään porrasjumppaperformanssia kirkon rappusille, kun kotiolot hoitaa saman homman. Esiintymisasuksikin riittää pelkät leggarit.

Eikä tätä treeniä herran temppelin äärellä kannattaisikaan harjoittaa, sen verran on perkelettä ilmassa kun työkone käy. Sitten sujautetaan suukko poskellle ja jatketaan perisuomalaista murinaa peri-ikealaisten kaappien kera. Hirvittävän kivoja mööpeleitä varsinkin kolmannen muuttokierroksen kohdalla, kun takaseinä irtoaa ja sivutapit pettää.

Onhan meillä muuttokokemusta. "Niemi muuttaa kaiken". Näin luki sen kuormurin kyljessä, joka toi roippeemme Helsingistä Lönrotinkadun asuntoon. Hyllyjen ulkonäkökin muuttui, kun kuorma liikkui ja vähän ripeämpiotteinen kaveri huiski nokkakärryllään suunnilleen kaapin reunan kohdalle. Verkkaisemman kaverin työpanos oli sitä tasoa, että jäi palkka maksamatta. Meidän osalta. Kyllä herran omistaan huolen pitää. Ja muuttofirman vakuutus meistä.

Hullun hommaa se silti on, kaappien kanneksiminen. Ylös, alas, ylös, alas. Ellei akan mieli muutu matkalla. Miten se mieli muuttuisikaan, tasainen luonne kun olen, aina äkäinen. "Lihavat on leppoisia, ne ei tee kepposia", mutta minun elämäntehtäväni on muodostaa poikkeus sääntöön. 

Luonteenlaatuni siunaus on se, ettei ole kukaan päässyt sanomaan; "taitaa olla SE aika kuukaudesta". Aika on käsillä joka hetki. Ensin räjähtää ja sitten korjataan tuhot. Poltetaan sillat ja annetaan palaa. Vähän niin kuin tsiikki, mutta bentley puuttuu.

Tuleepahan asiat tehdyiksi, kun on vähän äkkiväärä. Ei mene yhtä päivää suunnitteluun ja toista tuumailuun, kolmatta mittailuun ja neljättä kirppariviestintään: av, yv, kysyn mieheltä, mittaatko sisäsivun. Se joko on tai ei. Ei ne mielipiteillä mööpelitkään siirry.   

Nyt kelpaa Lumin tulla, kun legot ja muut kilkkeet on ainakin teoriassa raivattu pois tieltä. Alhaalla minimalistista, ylhäällä maksimaalinen lelumäärä. Tasapaino portaikossa.

Eikä tämä päivä muutenkaan pelastusarmeijalle mennyt. Aamusta tein yhden täytekakun, yhden voileipäkakun ja yhden hääkortin. Sopivasti luovaa puuhaa raskaan ruumiillisen työn rinnalle. Siitä se tasapaino syntyy. Taiteilusta.