Paskakateellisten kylässä Kirkkopuistokin kuluu

Kyllä mää taas niin mieleni pahotin, kun avasin paikallislehti Länsi-Savon. Ensimmäisellä aukeamalla on juttua siitä, miten Kirkkopuisto kuluu, kun ihmiset tallustelevat siellä. Ihan jopa aikaansa viettävät. Tai tuovat sinne jotain epämääräisiä härveleitä. Mikkeliläisittäin pahimmassa mahdollisessa muodossa eli rikastumistarkoituksessa. 

Jos joku yrittää tuoda elämää tähän paskakateellisten pikkukylään ja tekee sen vielä jossain muualla, kuin S-ryhmän omistaman kauppakeskus Stellan aulassa, niin heti ollaan nillittämässä. Kaupungin virkamies vinkuu, miten "puisto kuluu". Jos tässä nahistuvassa kylässä joku paikka käytössä kuluu, niin luulisi kaupungin taputtavan käsiään. Kuluminenhan on merkki siitä, että edes joku käyttää jotain.

Kaiholla muistelen kesää 2010, kun muutimme Helsingistä Mikkeliin ja toriparkkirakennustyömaan vuoksi toritoiminta oli siirretty juuri tuonne Kirkkopuistoon. Kyllä siellä kahvi maistui!

Nykyinen pelin henki on, että Kirkkopuisto on jotain periferiaa Stellan takapihalla, jossa saavat liikkua vain huumediilerit ja heidän asiakkaansa. He eivät ilmeisesti ole samanlainen ympäristön kuluerä ja rehevöitymisuhka kuin esimerkiksi tivoli. Se piru toi alueelle lasten iloa. Tivoli siis. Onneksi narkkarit eivät tee samoin.