Savolaisäidin kirje pojalleen!

Sähköpostia tyhjentäessä silmiini osui savolaisäidin pojalleen kirjoittama kirje. Vanha juttu, mutta toimii uudelleenlämmitettynäkin:

"Kirjotan tään kirjee oekee hittaasti, ku tiijän ettet ossoo lukkee noppeesti.

Myö ej asuta ennee siinä samassa paekassa ku sillo lähit kottoo. Issäes näet luk lehestä, jotta usseimmat onnettomuuvet sattuu 30 km:n sätteelä kottoo, jotenka myö muutettii muuvale. En voe lähettöö sulle osotetta, kun se mikkeliläispere, joka tiälä enne asu vei osotekiliven mukanaa, jotta heijän ej tarvihe muuttoo ommoo osotettaa. Tää asunto on oekee mukava. Tiälä on pesukonekii. En oo iha varma toemiiko se kunnola. Viime viikola laeton pyykit konneesee ja vejin nupista enkä oo nähnynä pyykkijä sen jäläkee.

Ilimat ej oo tiälä ollekaa hullummat. Viime viikola sato kaks kertoo. Ensteks sato kolome päevee ja toesela kerrala neljä.

Tuavetti sano, jotta takki, jonka pyysit lähettämmää on nappinee kaahee paenava ja sen lähettämine oes tulluna kovi kalliiks. Niipä myö leikattii napit irti ja laetettii taskuu. Takki tulloo moternisti sähköpostina.

Jussilta jäe eele aatoauvaimet aaton sissää – kerettii jo huolestuva, ku kest ylj kaks tuntija enneku Jussi sae meijät ulos aatosta.

Elli-siskos sae eele lapse. En tiijä vielä onko se tyttö vae poeka, jote en tiijä ootko nyt setä vae tät.

Kolome entistä kaverijas kuolj viime viikola. Avolava-pakettiaato suistu jokkee ja uppos. Raano ajo ja piäs ikkunasta turvaa, mutta muut kaverit istuvat lavala eevätkä suaneet perälaatoo aaki.

Tämmöstä tänne kuuluu eekä mittää kummempoo tapahu, niikö ej ennekää.

Terveisi Äetes

PS. Pit laettoo vielä vähä rahhoo mukkaa, mut kirjekuor olj jo kiini."