Tämä EI OLE taidetta

Tämä postaus sisältää negatiivisia sanoja Mikkelistä. Jos et kestä sitä, että asioista puhutaan asioina, älä hyvä ihminen lue eteenpäin. Muutakin tekemistä on varmasti tarjolla. Jos taas tekeminen puuttuu, niin näin keväällä riittää kyllä tienlaidoilla roskia kerattäviksi. Kyllä se aina naamanvääntelyn voittaa. Se roskankeräily siis.

Männäpäivän postauksessani mietin, mitä taide on http://starbox.fi/whenthestorybegins/satutko-tietamaan-mita-taide-on 

Tuolloin valinta-aikataulua tiedustellessani sain Maakuntaliiton vastuuvirkamiehelta tiedon, että valinnat tehdään 4.5. Aika tuli ja aika meni eikä mitään kuulunut. En yllättynyt.

Valitettavasti minä olen (ja aion olla jatkossakin) se tylsä tyyppi, jolle pelkkä hiljaa oleminen ei riitä vastaukseksi. Haluan perusteluja. Ainoa tieto, mitä peräänkysymällä sain, oli se, että hakijoita oli 30. Käyttettävissä oleva tila 71 neliötä. Nopeasti laskien reilut pari neliötä per hakija. Ilmeisesti se ei suurille taiteilijoille riitä.

Minulle olisi riittänyt yksi neliömetri.

Vastausta kysymykseen, ketkä tilaa hakivat ja ketkä mahdollisuuden saivat, en kahdesta tiedustelusta huolimatta ole saanut. Jos kerran Maakuntaliitossa istutaan asian päällä ja asuntomessujen kuluja katetaan myös meidän tavallisten veronmaksajien kukkaroista, mistä moinen salamykäisyys?

Eiköhän se veroprosenttikin taas nouse, kun asuntomessujen tappiot selviävät. Euro johonkin on jostain toisesta pois. Ei se talous ole sen kummallisempaa.

30 hakemusta on kuitenkin niin pieni määrä, ettei siitä riitä moneen karsintakierrokseen. Minä tykkään tästä ja minä tästä ja näin on paikat myhäilevässä Mikkelissä jaettu.

Tämä on niin perimikkeliläistä toimintaa, että ihan oksettaa. Tehdään valintoja, joille ei voida antaa perusteluja. Kuvitellaan, että voidaan toimia ihan miten vaan, koska eihän kukaan hävinnyt halua julkisesti sanoa hävinneensä. Piiri pieni pyörii.

Minä voin sanoa hävinneeni kilpailun, jonka kriteerejä sen enempää kuin voittajaakaan en tiedä. Tiedän vain sen, että hävisin jollekin jostain syystä.  

Ainahan sitä voi spekuloida. Ja mikä sen otollisempi alusta luulotiedolle kuin se, ettei "oikeaa" tietoa anneta. Kaikille avoin kilpailu saattoi olla sisäpiirin juttu. Mene ja tiedä.

Joka tapauksessa paska maku jäi tästä "kilpailusta".