Työnhaun vuosi 2017

Kolme kuukautta työttömänä ja sen jälkeen vaikka provisiopalkalla puhelinmyyjäksi! Työttömyys on laiskojen syöpä, johon tehoaa vain uhittelu ja piiskaaminen. Ja toistuvaishaastattelut. Oletko hakenut töitä? Mitä töitä?

Ai niitä töitä, joita ei oikeasti ole jaossakaan. Tai jotka on jo etukäteen jaettu ja työhaastettelu on pelkkää byrokratiaa. Ilmaistahan se on työttömälle, käydä korvamerkittyjen työpaikkojen mukahaastatteluissa. Työnhakuleikkiä parhaimmillaan, sehän täällä myhäilevässä Mikkelissä osataan. Ansio sekin, ja tuo varmasti pari asuntomessuturistia tullessaan.

Ja joku on ihmettelevinään, miksi työtön ei hae työtä.

Ai mistäkö sen tietää, ennalta jaetun työpaikan? Kyllä Google kertoo. Tai naamakirja. LinkedIn. Instagram.

Jäin vuoden alusta työttömäksi. Sen sijaan, että ääneti häpeäisin tilaani ja toivoisin ihmepelastusta, annan työttömyyden näkyä ja kuulua. Tämän kevään ajan kirjoitan siitä, mitä työttömyys on, missä se tuntuu ja mitä se käytännössä on.

Pelkillä tuntemuksilla en kuitenkaan viitsi rivejä täytellä. Jos työttömiä on luvallista ja jopa toivottavaa osoitella jos mistäkin suunnasta, tarvitaan vastapuhetta. Sehän minulta onnistuu.   

Tämä on tarina siitä, kun mikään ei riitä. Yksi ihminen ei voi maailmaa muuttaa, mutta oman kokemuksen näkyväksi tekeminen on yksi askel eteenpäin. Sitä vaan harva ottaa. Askelta.

Kevään aikana postaan siis siitä, kun haen työtä: mitä haen, minkälaisella hakemuksella, miten suhteutan osaamistani avoimeen tehtävään ja mitä sen jälkeen tapahtuu.

Eikä aiheet tule loppumaan, siitä pitävat seuraavat (teoriassa) keskeneräiset rekrytointiprosessit huolen:

- Hankepäällikkö (STM:n "kärkihanke"), Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen ky. (Tähän paikkaan oli seitsemän hakijaa....ei siis mikään varsinainen yleisöryntäys)

- Työkykykoordinaattori, Etelä-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Mikkeli (hmmm...taskussa sananvapaus ja kengässä kivi)

- TOP-koordinaattori Ammattiin!, Etelä-Savon Koulutus Oy, tuttavallisemmin Esedu, Mikkeli (osakeyhtiön omistajakuntia Mikkeli ja Pieksämäki). Kun tämä paikka tuli "työelämäasiantuntijan" kanssa samaan aikaan hakuun, isäntä tuumasi, että "jopas on sinun näköinen paikka". Ensimmäinen rivi, kyllä; toinen rivi, kyllä...... Niin. "Keijolla on nyt vahva tunne", niin kuin Kummelissa aikoinaan. Silti hain. Koulutettu työtön hakee. 

- Työelämäasiantuntija, Etelä-Savon Koulutus Oy, Mikkeli ja samat kuin yllä.

- Yrittäjyyskoordinaattori, Etelä-Savon Koulutus Oy ja yhä samat kuin yllä.

Silloin, kun julkisrahoitteinen organisaatio hakee työntekijää, ei rekrytointiprosessissa ole mitään salattavaa. Työnhaun ensimmäisen vaiheen eli haastatteluvalintojen tulisi perustua hakemusasiakirjoihin; työhakemukseen ja ansioluetteloon. Työhaastattelussa työnantajalla on mahdollisuus tarkentaa työnhakuasiakirjoissa annettuja tietoja ja tehdä omia arvioitaan työn ja tekijän kohtaamisesta.

Harvoin kai se on noin selkeää, pienellä paikkakunnalla, tiedäthän. Kun on isä ja äiti, tyttö ja poika, kultainen noutaja ja omakotitalo, niin vähintään sarjaparisuhteenvaihtajat, kerrostalokyttääjät ja lapsettomat pahoittavat mielensä.

Vallan ja mielivallan välinen ero on hiuksenhieno. Ja suosittelijan nimi voi olla koko hakemuksen tärkein rivi. Mutta näistä lisää jatkossa.

Työnhaun iloa, sitähän riittää!