Viikonlopuksi lehmäkakkua!

Siitä se sitten lähti, lapasesta, lehmäkakun kanssa!

Liikkeellelähtö on tässä projektissa helpoin askel: neljän munan kakkupohja, pieni vatkauskulho ja ikean murokuppi. Osiin leikelty kakkupohja kasataan tuorekelmulla vuorattuun vatkauskulhoon vuorotellen mansikka-vanilja-täytteen kanssa (liivatetta maun mukaan). Kulhot yön yli jääkaappiin nukkumaan.

Seuraavana aamuna lopputulos on kutakuinkin tämännäköinen:

Sitten on voikreemin vuoro: tomusokeria 4 dl, vettä reilusti ruokalusikallinen, voita 130g ja vaniljasokeria maun mukaan.

Haastavin osa on muotoilla jälkiruokakulholla tehty turpaosa niin, että se on suhteellisen suhteellinen muuhun kroppaan nähden. Kun osat on muotoiltu mieleisiksi, voikreemit pintaan:

Sitten päästään kaulimaan.....kaulitsemaan....

Ja sitä työtä riittää ennen kuin tämä kakku on valmis:

Tässä kohdassa mietin, olisiko turpaosa pitänyt kiinnittää vartaloon vasta kroppaosan päällystämisen jälkeen. Tein sen nyt näin päin, ensi kerralla ehkä toisinpäin:

Pinnan sileys on ainainen haaste. Jos joku tietää salaisuuden, otan sen mielelläni vastaan:

Sitten vain korvat, silmät ja laikut paikalleen, ja lehmä alkaa pikkuhiljaa hahmottua:

Ruoho ei kasva tässäkään yhteydessä itsestään, joten apuvälineitä tarvitaan: huolellisesti pesty valkosipulipuserrin:

Pari perhosta viereen ja apilanlehti suuhun. Lehmä on valmis :)

Makeaa viikonloppua!