The One after January

Tammikuu on ohi, vaan ei ollut tipaton eikä myöskään lyhyt. Paljon asioita sai alkunsa Tammikuusta, kuten paluu yhteen poikaystäväni kanssa. Tämä siis päällimmäisenä mielessä tästä kuusta. Moni teistä on luultavasti lukenut blogistani kuinka ahdistuneeksi ja surulliseksikin tunsin oloni koko syksyn, eromme jälkeen. Nyt voimme aloittaa puhtaalta pöydältä, uusin askelin. Ja mitä ikinä ajattelettekin, tunnen oloni todella hyväksi. Onnelliseksi ja rauhalliseksi. Tätä on vaikea sanoin kuvailla, mutta olen todella kiitollinen. Ja paljon enemmän.

Hän tuli luokseni tammikuun alussa, 6. tammikuuta, ja jännittyneenä odotin juna-asemalla mitä tuleman pitää. Heti kun näin hänet, kaikki epäilykseni katosi ja oloni oli kuin välissämme ei olisikaan ollut viittä pitkää kuukautta. Kuin olisimme vasta nähneet. Nyt odotan kuin kuuta nousevaa helmikuuta, jolloin menen hänen luokseen. Vaikka välissämme on tällä hetkellä monta sataa kilometriä, ja Alpit, niin se ei tunnu hirveältä. Olen luottavainen, vaikkakaan se mitä aikaisemmin tapahtui, en pysty sitä kumittamaan, se on aina siellä, mutta minusta tuntuu kuin se olisi vahvistanut meitä. Se, ettei elä menneessä, nosta vanhoja haudattuja sotakirveitä esiin, vaatii jonkinlaista itsehillintää, ja minä tiedän että pystyn siihen. En elä menneessä, sillä jos eläisin, niin en olisi tässä ja nyt, en tuntisi oloani yhtä hyväksi kuin nyt. 

***

January is over, but it wasn't drip-free nor short. A lot of things got started in January, example getting back together with my boyfriend. That is maybe the most exciting thing what happened in January. Most of you guys have been reading my blog, and noticed how sad and frustrated I have felt for whole autumn, after we broke up. Now we can start from the clean table, with new steps. And whatever you will think, I am feeling very well. Happy and calm. These feelings are hard to dress up to words, but I am thankful. And much more.

He came to me beginning of January, 6th. I was so excited and also a bit scared when I was waiting him at the train station. Right away when I saw him, all my doubts were gone, and I felt like there wasn't five long months between. Just like we would have met yesterday. Now I am waiting February like a hell, when I am going to him. Even between us is hunderds of kilometers, and the Alps, it doesn't feel that awful. I am trustful, and even what have been happening won't be absolutely gone, and will be always there and I can't remove it, I feel like it has made us stronger. That we won't live in the past, that we won't hold on the past, take our old knives from the grave requires some patient and self-control from us, and I know I can control myself. I live here and now, and without living at the moment I wouldn't feel so good about myself as I do now. 

Toisena mielessä on kun ystäväni Suomesta tuli käymään luonani. Ja vaikkakin olin valitettavasti töissä nuo päivät kun hän täällä oli, ehdimme silti jutella kunnolla ja viettää laatuaikaa. Ilmakin oli täydellisen aurinkoinen. 

***

The second thing of my mind about January is when my good friend from Finland came to visit me. And even thought I was working most of the time, we still had time to have some good conversations and quality time together. And even the weather was beautiful.

Kaksi pientä hobittia // Two little hobbits

Viime viikonloppuna hemmottelin (taas) itseäni, ja kokeilin Smiling Forever Suvin laatimaa ohjetta, Daim-mascarponevaahtoa. Ohjeen löydät täältä. Järkyttävän hyvää, suosittelen! Pääruokana tarjoilin itselleni pastaa kera sinihomejuuston, fetan sekä kerman.

***

Last weekend I was spoiling myself (again), and I was trying amazing receipt for Daim-mascarponemousse made by Suvi from Smiling Forever. As the receipt is only available in Finnish, I will translate it in English.

Daim-Mascarponemousse (4 portion)

  • 1 dl whipping cream

  • 1 packet of mascarpone

  • 1/2 dl icing sugar

  • 1 spoon of vanilla sugar

  • 1 Daim-bar

  • citron or lime

  • (raspberries)

1. Whip the cream until spongy

2. Chop with scissors half of the Daim-bar (or use grater)

3. Mix together mascarpone, cream, sugars and chocolate

4. Wash citron/lime and grate the peel and add the juice inside of the mix (with your own taste)

5. Dispense the mousse to the serving bowls and grate some chocolate and add raspberries on the top. 

Viikonlopun herkkuja! // Weekend delights!

Ihanaa keskiviikkoa, ja etekin ihanaa alkavaa helmikuuta kaikille, vuoden lyhin kuukausi on täällä - JAU! Haleja.

Have awesome Wednesday, and especially the start of February, the shortest month of the year is here - YAY! Hugs.