The One with The 1st of August

Tässä kuussa aion ottaa rennosti, lomailla, ja antaa aikaa itselleni. Lauantaina hyppään junaan, ja vaihdan maisemaa.

Kohteena vanha tuttu Ranska. Vietän ihanat 5 päivää Lyonissa, ystävieni luona. Tietysti olen myös innoissani että pääsen hiomaan ranskan kielen taitojani. Trés excitée! Varasin myös itselleni junamatkan Annecyyn, jonne suuntaan mietiskelemään syntyjä syviä. Parasta on, kun pääsee yksin matkustamaan, täysin uuteen paikkaan, jossa on uusia kokemuksia, ja saa hiukan levätä ja leputtaa mieltä, sekä ajatella itseään.

Annecy, Ranska. (Kuva Googlen kuvahaun tuloksia)
Annecy, ja aivan mahtavat näköalat.

Takana on parisuhteen päättyminen, joka ei todellakaan ollut helppo, mutta niinhän se menee että mikä ei tapa, se vahvistaa. Jokainen käsittelee eroa eri tavalla, itse yritän oppia uutta, kääntää tappion voitoksi ja raikastaa mieltä. Eli maiseman vaihto toimii taatusti lääkkeenä, mutta myös kirjojen ystävänä tykkään lukea sekä uppoutua kirjojen maailmaan, unohtaen kaiken ympärillä olevan. Koska kirjoja ei voi olla ikinä liikaa, tilasinkin itselleni kaksi mahtavaa kirjaa, ja tämän Simone de Beauvoirin kirjan olenkin kerennyt jo aloittamaan, vaikka tulivatkin postissa vasta tänään!

A room without books is like a body without a soul.”
― Marcus Tullius Cicero

Viime vuonna Elokuu oli myöskin muutosten kuukausi. Sillä vuosi sitten olin löytänyt itselleni tämän oman asunnon, missä olen asunut nyt vuoden päivät.

Katson taakse jäänyttä kuluvaa vuotta, kesää, ja ihmettelen samalla kuinka ihmisen sydän onkin sitten vahva. Se kestää mitä vaan, mutta välillä me tahdomme unohtaa, kuinka vahva sydän oikein onkaan.

“It is up to you to give life a meaning.”

- Jean-Paul Sartre

Oikein ihanaa alkavaa Elokuuta, olkoon se yhtä hyvä teille, kuin se tulee olemaan minulle.

Haleja.