The One with the Beginning

B niinkuin Blogi. Blogini tarkoituksena on päästää ihmiset, tuntemattomat sekä vähemmän tuntemattomat, lähemmäksi elämääni ulkosuomalaisena. Olen myös aloittanut oman kirjan kirjoittamisen Heinäkuussa 2015, joten blogin aloittaminen tuntuukin luontevalta. Myös eräs hyvä ystäväni on vuosia ehdottanut minulle omaa blogia, joten omistan tämän tekstin siis hänelle ;-) 

Ulkosuomalaisen (tai minkä vaan ulkomaalaisen) elämässä välillä sopeutumiskykyä todella tarvitaan, myöskään yksinäisyyden tunteelle ei pidä antaa valtaa. Täällä arki tuntuu välillä enemmän tai vähemmän juhlalta, mutta uudet tutut ja kaverit sekä kokemukset tuovat mielenkiintoisia väriläiskiä normaaliin arkeen. Vaikka Suomi onkin ihana paikka, on se vaan niin kaukana, että sieltä käsin on vaikea lähteä kiertämään keski-Euroopan ihania paikkoja - joten jaan mielelläni matkavinkkini keski-Euroopan kaupunkeihin.

Palmengarten, Frankfurt. 05/2015

Itsestäni lyhyesti kertoen; olen 27-vuotias, mikkeliläinen nuori nainen. Ammatiltani olen pintakäsittelijä, ja Mikkelissä olin vuosia töissä K-Raudassa sisustumyyjänä. Frankfurtissa olen töissä kansainvälisessä firmassa, Key Account Managerina, ja myyn elektronisia komponentteja, pääsääntöisesti Suomeen ja muihin pohjoismaihin, joten olen erittäin tyytyväinen että työssäni saan puhua suomea. 

Intohimoni on - tällä hetkellä (ne vaihtuu joka toinen viikko), kielten opiskelu, kulttuurit, hyvä ruoka, matkustelu, sisustus sekä erilaiset kirpputori -tapahtumat, joista tulette ihan varmasti kuulemaan ja näkemään löytöjäni! Aikaani vietän hyvän ruoan, seuran sekä poikaystäväni seurassa - joka ei muuten ollut syyni Saksaan muuttoon, vaan tapasimme täällä ollessamme. Myös näin kesällä Saksa, ja Frankfurt on täynnä kaikenlaisia kulttuuritapahtumia aina katufestareista maratooneihin.

"Elämä on kaunista!"

Solisluutani koristaa teksti "Joie de vivre", mikä on ranskaa ja tarkoittaa elämäniloa. Vaikka välillä unohdankin tekstin merkityksen, on sen sanoma ja merkitys suuri. Tämä asia meidän kaikkien tulisi muistaa, ja keskittyä tekemään omasta elämästämme juuri sellainen, kuin me itse haluamme. Elää elämää ilolla, ja muistaa että elämänilo on se, joka johdattaa meitä ja tekee ilosta elämistä, ja elämisestä iloa.

Tekstini otsikot tulen nimeämään "The One with..", ja mistä muustakaan tämä idea, kuin iki-ihanasta Frendit TV-sarjasta. Täällä ollessani päätin aloittaa Frendien katselun ykkös tuotantokaudesta, ja näin ollen minusta on kasvanut jälleen supersuuri Chandler -fani!

Tervetuloa nautiskelemaan ja lukemaan minun arjestani ulkosuomalaisena, kuinka tänne päädyttiin, ja mihin mennään seuraavaksi.