The One with The Best of Frankfurt

Aloitan lyhyesti ja ytimekkäästi - tässä olisi omat suosikkimestani Frankfurtissa. Olen kova mimmi käymään ulkona kahvilla, drinkillä, brunssilla, syömässä, ja tämä luultavasti johtuu Saksan alhaisemmasta hintatasosta – mitä nyt Suomeen vertaan. On toki täälläkin paikkoja missä joutuu maksamaan viinilasista 7 euroa, tai kakkupalasta 5 euroa, mutta aikansa se minulla kesti, kunnes löysin muutaman kivan, kotoisan ja edullisemman kahvilan. 

Niinkuin kaikkialla, on myös Saksassa ketjuliikkeitä, kuten Extrablatt tai Alex, mutta mielummin kierrän nämä kaukaa, ja suuntaan aina yksityisen yrittäjän kahvilaan, jossa sisutus on uniikki, ja usein henkilökuntakin ystävällisempää.

1. IIMORI Patisserie (Braubachstraße 24, 60311 Frankfurt am Main)

Tämä ihana kahvila sijaitsee aivan Dom Römerin lähettyvillä. Eli kun olet ihastelemassa Frankfurtin vanhaa kaupunginosaa, kannattaa pitää pieni tauko tässä japanilais-ranskalaistyylisessä kahvilassa. Tarjolla on maukkaita leivonnaisia, sekä suolaista purtavaa. Suosittelen heidän kotitekoisia limonadeja, jotka ainakin kesähelteellä vievät kielen mennessään! Talvimatkaajille tarjolla on mm. Kusmi teetä, joka on ehdottomasti oma suosikkini.

Frankfurtin rautatieaseman alue, Bahnhofsviertel, on tunnettu melko kirjavasta tarjonnasta. Myös tältä alueelta löytyy Frankfurtin Red Light Street –katu. Alueella ei kannata liikkua, etenkään yöaikaan yksin, mutta alueen ravintolatarjonta on erinomainen. Myös suurin osa hotelleista sijaitsee tällä alueella, joten siksi alueella voi tutustua monenlaiseen kulttuuriin ja kansalaiseen. Täällä järjestetään myös Syyskuussa Bahnhofsviertelnacht, joka on yksi suosituimmista katufestareista, ja tarjolla on ruokaa, juomaa sekä musiikkia kansainväliseen tyyliin.

Bahnhofsviertel

2. Frankfurt Hostel (Kaiserstraße 74, 60329 Frankfurt am Main)

Yksi ehkä hauskoimmista illoistani on ollut Frankfurt Hostellin tiloissa. En itse yöpynyt kyseisessä paikassa, eikä kyllä kaverinikaan, mutta päätimme mennä sinne muutamalle lasilliselle. Paikka sijaitsee aivan rautatieaseman vastapäätä. Heidän viini-tarjonta on tunnettu alhaisista hinnoista, ja loppupeleissä me päädyimmekin ostamaan kokonaisen pullon. Hostellin henkilökunta on erittäin ystävällistä, ja asiakaskunta koostuu pääsääntöisesti nuorisosta. Ravintola/baaritilassa on muutama parveke, jossa on erittäin mukava istua, ja katsella kaunista rautatieasemaa sekä bongailla ihmisiä.

Frankfurt Hostel

3. Chez IMA (Niddastraße 58, 60329 Frankfurt am Main)

Toinen ihastuttava hotellin baari/ravintola löytyy Levi’s hotellin alakerrasta, Chez IMA –niminen paikka ei jätä ketään kylmäksi! Jos on yhtään sisustuksesta kiinnostunut, niin tästä paikasta löytää aika mukavia ideoita myös omaan kotiin.

Chez IMA

Paikka ei ole ehkä halvimmasta päästä, mutta testaamisen arvoinen. Ruoka on maittavaa, ja yleensä paikkaan kannattaakin tehdä pöytävaraus, sillä etenkin viikonloppu-iltaisin, Chez IMA on taatusti täynnä. 

Chez IMA

Bahnhofsviertelin alueella sijaitsee myös ehkä tähän mennessä mystisin baari. Mikäli kävelet kadulla viikonloppu-iltaisin, ja huomaat suuren joukon ihmisiä korttelin kulmassa, ovat he luultavasti Plank Café-Bar-Studion asiakkaita.

4. Plank Café-Bar-Studio (Elbestraße 15, 60329 Frankfurt am Main)

Kesäiltaisin tämä paikka toimii varmasti, sillä ihmiset hengailevat mielummin ulkona. Baarin vieressä on myös City Kiosk Yok-Yok, ja ihmiset käyvätkin sieltä ostamassa juomansa, ja siirtyy sitten Plankon eteen nauttimaan musiikista ja ihmisistä. Itse pidin tapaa aluksi hiukan epätavallisena ja outona - käydä nyt ostamassa viereisestä puljusta viinit ja siirtyä baarin eteen juomaan – mutta outous muuttuikin hienoksi ideaksi, ja paikan omistajilla ei ole moista tapaa vastaan mitään. Paikalle kannattaa mennä hyvissä ajoin, mikäli istumapaikan haluaa, mutta myös katukivetys toimii hienosti ”penkkinä” pyllyjen alla.

Plank
City Kiosk Yok-Yok (Münchener Str. 32, 60329 Frankfurt am Main)

Rautatieasemalta voi ottaa kätevästi U-Bahnin, numero 4, ja suunnata kaikkien pitämään Bornheimiin, Berger Straßelle. Tämä alue kätkee sisälleen ainakin kahden kuukauden baari –ja ravintolakierrokset. Valikoimaa löytyy ihan varmasti jokaiselle. Berger Straße on yksi Frankfurtin pisimmistä kaduista, kokonaisuudessaan 2.90 km pitkä. Täällä pidetään myös jokavuotiset Bergerer Straßen festit, joka tarjoaa kaikille kaikkea. Myös ihmisiä on kuin – en sano missä – joten tungosta on varmasti tiedossa. Myös puhelimen voi suosiolla jättää kotiin, koska kenttää ei ole (huomasin sen tänä vuonna itse).

5. Ginkgo (Berger Str. 81, 60316 Frankfurt am Main)

Kadulta löytyy ihana boheemi Ginkgo, joka tarjoaa kaupungin parhaat kolmioleivät! Täällä kävin myös eka kertaa treffeillä poikaystäväni kanssa, joten paikalla on siis myös tunnearvoa ;) Henkilökunta on täälläkin hyvin ystävällistä, ja englanninkieli sujuu jokaiselta työntekijältä. Myös Jazzin ystäville on tarjolla joka sunnuntai klo 20 alkaen live duo.

Ginkgo
Ginkgo

Joka kaupungissa pitää olla ainakin yksi takuuvarma pizzapaikka. Ja minulle se löytyi Frankfurtin Bockenheimin kaupunginosasta. Tämä on yksi paikoista minkä bongasin heti muuttoni jälkeen TripAdvisoria selaamalla. – Suosittelenkin kyseistä appia, sillä sitä kautta löytyy monen monta takuuvarmaa paikkaa!

Pizzeria Paolo on aivan mahtava paikka, henkilökunta koostuu italialaisista, erittäin ystävällisistä ja pilke silmäkulmassa olevasta porukasta. Pizzat ovat herkullisia, ja täyttäviä, hinta-laatusuhde on enemmän kuin kohdallaan. Paikasta löytyy tosin muutakin kuin pizzaa, tarjolla on paljon erilaisia pastoja. Sisustus ei ole järin kummallinen, eli se jolle ruoka on sisustusta tärkeämpi, ja se kenen pizza-hammasta kolottaa, suosittelen suuntaamaan Pizzeria Paoloon.

6. Willie James (Schillerstraße 10, 60313 Frankfurt am Main)

Mikäli olette shoppailemassa Frankfurtin Zeilillä, tai aloittelemassa iltaa ennen clubille menoa, suosittelen suuntaamaan nokan kohti Willie Jamesia. Niinkuin Plankoon, myös tänne kannattaa suunnata hyvissä ajoin, sillä paikka täyttyy kuin Tokmanni ilmaisten ämpäreiden jako-päivänä. 

WJ:ssä on tarjolla myös ruokaa, mutta itse en ole ruokapuolta testannut. Juomat, niin viini kuin cocktail –puolikin on heillä ainakin hyvin hallussa. Paikan musiikki laittaa kyllä vakavammankin henkilön tanssijalan vipattamaan.

Kun koittaa sunnuntai, se tarkoittaa monelle Frankfurtilaiselle brunssia.

Tämän takia sunnuntai onkin yksi oma lempipäiväni, sillä Saksassa kaupat eivät ole auki, ja ihmiset oikeasti pyhittävät sunnuntain levolle. Tämä on se, mitä Suomessa kaipasin.. Tietysti on kiva että jos se lirtan maitopurkki jäi ostamatta, sen saa juuri silloin, ja siihen kellon aikaan kuin haluaa. Tai mikäli tekee mieli lähteä sunnuntaina shoppailemaan, sekin on Suomessa mahdollista. Mutta kyllä yksi vapaapäivä niin yrittäjille, kuin työntekijöillekin olisi hyvä suoda.

7. Good Food Lokalbahnhof (Darmstädter Landstraße 14, 60594 Frankfurt am Main)

Sunnuntaina brunssille kannattaakin suunnata Frankfurt Südin suuntaan. Aivan Lokalbahnhof S-bahn pysäkin lähettyvillä sijaitsee kivassa vanhassa kivitalossa, Lokalbahnhof –niminen paikka. Brunssia siellä tarjotaan klo 9:00 – 15:00 välisenä aikana, joten ei haittaa vaikka lauantai-yö venyikin aamun pikkutunneille.

Niinkuin melkein kaikissa brunssi-paikoissa, juomat eivät sisälly hintaan. Brunssin hinta on n. 15 Euron luokkaa, ja tuolla hinnalla saa syödä niin paljon kuin haluaa. Tarjolla on erilaisia leipiä, hedelmiä, kinkkuja, oliiveja, kaloja.. hedelmiä, vohveleita, rahkaa jne. Ja tämä paikka tarjoaa ehdottomasti kaupungin parasta itsepuristettua appelsiinimehua.

Eiköhän tällä pääse jo aika pitkälle – ainakaan niiden, jotka Frankfurtiin suuntaavat, ei tarvitse kuolla nälkään tai janoon, sillä paikka kuhisee loistavia ravintoloita ja kahviloita. En malta odottaa minkä paikan löydän ensiviikolla, ja josko taas tulisi yksi suosikki listalleni lisää. 

- Jenna

Kuvien lähteet ensimmäisestä kuvasta alkaen: http://newyamya.indyco.net/admin/uploaded_image/8571_RIMG0089.JPG; http://www.dark-frankfurt.de/images/blog/2014-08-21-bahnhofsvierthttp://www.frankfurt-hostel.com/wp-content/uploads/2012/10/DSC_6097_Bar.jpghttp://www.ponydanceclyde.com/wp-content/uploads/2014/01/DSC_05561-1024x614.jpg; http://www.ponydanceclyde.com/wp-content/uploads/2014/01/DSC_0557-1024x682.jpg; http://www.zuhloo.de/wp-content/uploads/2014/10/Plank-FFM.jpg, http://frankfurt-guide24.de/sites/default/files/yok-yok-kiosk-bahnhofsviertel-frankfurt2.pnghttp://upload.spottedbylocals.com/Frankfurt/normal/ginkgo-frankfurt-(by-liis-mannamaa).jpghttp://mygreenings.com/wp-content/uploads/2015/11/Ginkgo-Frankfurt-823x420.jpg; http://mygreenings.com/wp-content/uploads/2015/11/Willie-James-Frankfurt-823x420.jpg; https://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/0b/46/65/9d/lokalbahnhof.jpg