The One with the Relaxing Saturday

Lauantai, yhtäkuin sauna. Siitä onkin yli kolme kuukautta kun olen itse saunassa käynyt, ja sekin tuli testattua Maaliskuussa Tukholmassa. Sainpahan poikaystävänikin koukkuun saunaan, ja hän käy säännöllisesti täällä saunassa, sillä useammilla Frankfurtin kuntosaleilla on sauna. Itse en omista kuntosali-jäsenyyttä, eikä aikakaan moiseen riitä.. Lauantaina minut yllätettiin, ja pääsin Bad Homburgin Saunaworldiin

Taunus Therme -kylpylä sijaitsee n. 30min juna -ja bussimatkan päässä Frankfurtin rautatieasemalta. Paikka on suomalaiselle oikea unelma, sillä kylpylässä on 11 erilaista saunaa, sekä uima-altaat. Eri saunojen eroina on mm. eri lämpötilat, sekä erilaiset saunatuoksut. Kolmen tunnin aikana sai kyllä saunoa ja uida ihan yllinkyllin - nyt taas pärjää!

Sauna World of the Taunus Therme

Vaikka Suomessa asuessani asunnossani olikin sauna, ei siellä tullut käytyä edes joka viikko. Sauna toimi enemmänkin varastona. Saunaa olen alkanut ikävöimään vasta Saksaan muutettuani. Ja kai se vain niin on, että asioita ei osaa arvostaa, kuin vasta silloin kun niitä ei ole saatavilla.

Saksassa olen kuullut paljon kauhutarinoita saksalaisten saunakulttuurista, kuinka vettä ei saa heittää itse kiukaalle, vaan ns. "löylyvahti" käy tietyn ajoin heittämässä vettä, tai laittamassa jääpalikan kiukaalle. Tai kuinka saunassa ei saa keskustella kovaäänisesti. Tiedä sitten onko nämä totta.. Ehkä nämä tarinat ovat itselle olleet niitä, miksi en ole Saksassa asuessani vielä (lauantaita ennen) käynyt julkisissa saunoissa. 

"If somebody wants to understand what it is to be a Finn then they have to understand what a sauna is. If you do not experience sauna then you do not experience Finland."

Ennen Saunamaailmaa, kävimme syömässä intialaista street-ruokaa tarjoavassa eatDOORI -nimisessä ravintolassa. Paikka sijaitsee Bahnhofsviertelin kaupunginosassa, lähellä Frankfurtin päärautatieasemaa. Paikan sisustus hurmaa jo etuovella, korkea huonekorkeus ja industrial -ilme vietteli ainakin meikäläisen täysin!

eatDOORI, Frankfurt am Main

 Hinta-laatusuhde on kohdallaan, annokset ovat isoja, ja mausteisten ruokien ystäville tiedoksi, että mausteissa ei olla todellakaan säästelty. Annoskoko pääsi yllättämään meidätkin, mutta onneksi ystävällinen ja englanninkielentaitoinen henkilökunta tarjosi meille take way -boksin mukaan, joten saimme nauttia ruoasta vielä seuraavanakin päivänä. Juomaksi tilasin itse maukkaan Rose & Cardamom Lassin, ja oi että kylläpä kardemummasta tulikin hyvä fiilis! 

eatDOORI, Frankfurt am Main

Tästä paikasta tuli ehdottomasti yksi suosikeistani! Suosittelen lämpimästi testaamaan, ketkä vaan Frankfurtissa tulee käymään, tai on ohikulkumatkalla. Mulla on niin hirveesti ideoita blogiini, että valinnanvaikeushan tässä ihan iskee seuraavaa aihetta miettiessä. Taidankin siis kirjoittaa tämän tekstin innoittamana seuraavan kerran Frankfurtin lemppari-kahviloistani, sekä ravintoloista.

Kuulemisiin! Gute Nacht!