Ameriikkalainen juustokaakku gluteeniton

Tämän paistetun juustokakun ohje oli Pirkka-lehdessä aikanaan, mutta muokkailin sitä hieman omien kaappieni sisältöön ja lähikaupan valikoimiin sopivammaksi. Aivan uutta makua tähän perusohjeeseen saa helposti myös laittamalla täytteen alle pakastemarjoja kuten mustikoita, vadelmia tms.

Juustokakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä, ja sittenkin hillon kanssa tarjoiltuna. Itse kyllä pidän äärettömän paljon juustokakusta myös heti lämpinä kun se tulee uunista…
Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3,5 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
Täyte:
2 rasiaa (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (200 g) kermaviiliä
3 kananmunaa
2 rkl sitruunamehua (se keltainen sitruunanmallinen pullo)
1 dl sokeria
0,5 tl vaniljaa myllystä jauhettuna
0,5 dl perunajauhoja
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja noin 4 cm reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.
Sekoita tuorejuustot, kermaviili, kerma, munat, sitruunanmehu, sokeri sekä perunajauho tasaiseksi täytteeksi. Kaada löysähkö täyte vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. mikäli uunissasi on alalämpö, käytä sitä jotta pohja varmemmin kypsyy kunnolla. Jos kakku näyttää tummuvan liikaa, laske lämpötilaa 150 asteeseen paistamisen loppupuolella.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi. Siirrä jääkaappiin ja anna jäähtyä kylmäksi, mielellään yön yli.