Appelsiini-mokkapalat, gluteeniton -voiko se olla näin vaikeaa?!

Appelsiini-mokkapalat, gluteeniton

Mokkapalat ja minä emme kuulu yhteen. Tiedän, että ne on superhelppoja juu mutta kun ei vaan onnistu niin ei onnistu. Maku on kyllä kohdallaan, mutta lättäniä ovat. Seuraavaksi koko pellin sijasta vuokaan. Ainakin tuo 60 cm leveän uunin pelti tarvitsi tupla-annoksen.

Taikina:

  • 150 g voita
  • 1 ½ dl hienoa sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 3 kpl kananmunaa
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 3 dl perunajauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 appelsiinin raastettu kuori

Kuorrutus:

  • 250 g tomusokeria
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 50 g voita
  • ½ dl kahvia

Pese appelsiini ja raasta sen kuori. Purista appelsiinista mehu. Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetki. Lisää sokerit ja sekoita tasaiseksi. Lisää kananmunat sekä raastettu appelsiinin kuori ja sekoita taikina tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne appelsiinimehun kanssa vuorotellen taikinaan. Kääntele taikina sekaisin, älä vatkaa liikaa.

Levitä taikina tasaiseksi uuninpellille leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Valmista kuorrute heti kun nostat pellin uunista. Sulata voi. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään. Jos seoksesta tulee liian paksua, lisää kahvia ruokalusikallinen kerrallaan kunnes seos on paksua, mutta levitettävissä. Levitä nuolijalla lämpimälle pohjalle. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.