Astetta Aurampi hirvifärssi

Astetta Aurampi hirvifärssi

Rakastan Aurajuustoa. Ja hirven lihaa. Miksipä näitä ei siis voisi yhdistää? Pelkästä hirvenjauhelihastakin tämän voisi tehdä, mutta se on itsessään melko kuivaa murekkeeseen. Sen vuoksi mukana on sian jauhelihaa tuomassa vähän rasvaa ja mehevyyttä taikinaan. 

Mureketaikina:

  • 400 g hirven jauhelihaa
  • 300 g sian jauhelihaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl gluteenitonta korppujauhoja (tavallinen käy jos et tarvitse gluteenitonta)
  • 3/4 tl suolaa
  • pippuria
  • jauhelihamaustetta

Täyte:

  • 2-3 dl Herne-maissi-paprikaa (pakaste)
  • 1/3 pkt Aurajuustoa
  • 3 rkl Sweet Chili kastiketta

Sekoita kulhossa kananmunat, korppujauho ja mausteet. Lisää jauhelihat ja sekoita tasaiseksi massaksi. 

Jaa taikina kahtia. Taputtele puolet taikinasta leipävuoan pohjalle ja vähän reunoillekin.
Levitä pohjalle sweet chili -kastike. Lisää päälle herne-maissi-paprika ja pilkottu Aurajuusto.
Taputtele toinen puoli taikinasta kanneksi päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin tunti. Tarjoa esim. porkkana-perunamuussin kera.