Aura-päärynäpiirakka gluteenittomana

Aura-päärynäpiirakka

Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Virtasalmen Viljatuotteen kanssa.

Nyt on kirjoittelut vähän jäänyt, kun työpaikan vaihto tuli melkoisen nopealla aikataululla. Se on tässä vähän nyt haitannut tätä harrastustoimintaa. Uusi työ on kovin erilaista ja aikataulut on kovin vaihtelevat. Tehdään sen mukaan, mitä ehtii ja jaksaa. Voi olla, ettei ehdi enää ihan niin paljon. Voi olla, että ehtii. Aika näyttää.

Aura ja päärynä tosissaan sopivat ihanasti yhteen. Heti kun näin tämän ohjeen Jannen Keittiössä, ajattelin että tämä on testattava. Ohje on Jannen Keittiössä -blogista, ja voit lukea sen klikkaamalla nimeä.

Gluteenittomaan versioon vaihdoin vain jauhot seuraavasti:

Pohja

  • 170 g Virtasalmen Viljatuotteen vaalea gluteeniton jauhoseos
  • 55 g Virtasalmen Viljatuotteen tumma Tef-jauho
  • 150 g leivontamargariini
  • ¼ dl kylmä vesi

Pienen toisenkin muutoksen tein ohjeeseen. Meidän lähikauppa kun on remontissa, ja on ostettava sitä mitä sinä päivänä sattuu löytymään niin käytin purkkipäärynöitä mehussa. Tuoreita kun ei sillä hetkellä kaupassa ollut. Laitoin koko purkillisen, vaikka yksi puolikas olikin tölkissä liikaa.