DIY Hyytelösaippua -ainekset löytyy lähikaupasta!

Näitä oli pakko kokeilla kun näin idean Mintun Matkassa -blogissa.
Ohje kuulosti todella helpolle ja aineksetkin löytyy ihan lähikaupasta.Ainekset:
0,3 dl gelatiini- eli liivatejauhetta
1 rkl suolaa
1,75 dl kuumaa vettä
1,25 dl nestesaippuaa

Tee näin:
Mittaa liivatejauhe ja suola kulhoon. Lisää kiehuva vesi kulhoon ja sekoita kunnes jauhe ja suola ovat liuenneet. Lisää nestesaippua ja sekoita hyvin. Kaada muotteihin ja jäädytä pari tuntia jääkaapissa.

Minttu oli käyttänyt silikonimuotteja, mutta mainitsi että muitakin varmasti voisi käyttää. Minä käytin sekä silikonisia että muovisia saippuamuotteja. Saippuamuottini on tilattu Aliexpressistä: klikkaa tästä josta niitä löytyy mieletön määrä eri muotoisia ja näköisiä. 

Silikonimuotista hyytelösaippuat irtosivat helposti kun hieman pystyi reunoja venyttämään auki. Muovisista muoteista hyytelöt irtosivat varovasti veitsellä reunoista auttaen.

Ihan samoilla mittasuhteilla tehtynä eri saippuoista tuli vähän erilaisia. Punaiset olivat I Love -sarjan nestesaippuasta ja niistä jäi paljon löysempiä vaikka se oli tosi paksua alun perin. Vaaleat ovat Bliw-saippuasta. Niistä tuli paljon koveampia. Bliwistä tehtyihin jäi myös enemmän vaahtoa pintaan, jota rapsuttelin pois valmiista saippuoista että näyttäisivät kauniimmille.