Gluteeniton kinkkupiirakka, tosi helppo!

Tämä on yksi lempiohjeistani, koska se on niin helppo ja nopeatekoinen. Eikä tarvitse sotkea kuin yksi kulho ja puuhaarukka, joten sopii hyvin esim. mökille. Jauhoksi ohjeeseen sopii mikä tahansa muukin gluteeniton jauho, mutta kaurajauho antaa mielestäni pohjaan mukavaa kauraista makua.

Pohja:
100 g pehmeää voita
1/2 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl gluteenittomia jauhoja (esim. Provena gluteeniton täysjyväkaurajauho)
1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl yrttiseosta (tai kuivattuja yrttejä)
Sekoita pehmeä rasva ja sokeri reilusti puuhaarukkalla vatkaten. Lisää muna ja vatkaa sekaisin. Kaada kulhoon jauhot, leivinjauhe ja yrttiseos. Sekoita kevyesti leivinjauhe jauhoihin ja sekoita sitten reilummalla kädellä taikina tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun vuokaan.
Täyte:
1 pss kinkkusuikaleita
1 prk kermaviiliä
100 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia makea chili)
1 tl suolaa
1 muna
1 pss herne-maissi-paprikaa
juustoraastetta
Sekoita kaikki muut ainekset paitsi juustoraaste keskenään ja kaada pohjan päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle.
Paista piirakkaa uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.