Gluteeniton Suolapähkinäkakku -ei kaipaa vatkausta tai vaahdotusta

Tämä ohje onnistuu hyvin myös sähköttömällä mökillä, jossa on vain kaasu-uuni. Tämä ohje kun ei tarvitse vatkausta, vaahdotusta tms. mikä käsipelillä ei välttämättä ole kovin hauskaa. Superhelppo kuivakakku onnistuu ihan puuhaarukalla sekoittaen. Minulle tuo kaasukäyttöinen uuni on ollut hieman hankala, kun siinä on periaattessa vain alalämpö. Sillä voi oikeasti polttaa kakun pohjasta, ja se on pinnasta raaka.

Ainekset:

  • 2 dl hienoa sokeria
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  • 2,5 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 munaa
  • 150 g juoksevaa margariinia (tai sulatettua margariinia)
  • 5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
  • 1 dl Appelsiinimehua (tai vissyä)
  • 1,5 dl suolapähkinöitä

Murskaa suolapähkinät. Laita ne esim. pakastuspussiin ja murskaa kaulimella. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi puuhaarukalla. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Jos käytät silikonivuokaa, sitä ei tarvitse tehdä. Paista uunissa 175 asteessa 45-55 minuuttia. Koita kypsyyttä esim. hammastikulla. Kun taikina ei tartu tikkuun on kakku valmis.