Gluteeniton voileipäkakku saa raikkautta melonista

Miksihän tätä tulee tehtyä niin harvoin? Voileipäkakku on kuitenkin todella helppo tehdä. Ja vinkkinä, sen voi myös pakastaa! Tee silloin kakku muutoin valmiiksi, mutta jätä koristelusta pois kurkut, tomaatit ym. tuoreet vihannekset. Sulata jääkaapissa noin vuorokausi ja koristele. Näin voit vähentää juhla-aamun stressiä. Kun vielä valitset tähän maitotuotteet laktoosittomina, niin se sopii jo todella monille vieraillesi.

Gluteeniton voileipäkakku

  • 20 viipaletta gluteenitonta paahtoleipää
  • Kostutukseen lihalientä

Täyte:

  • 200 g yrttituorejuustoa
  • 150 g ranskankermaa
  • 300 g ohuen ohutta ylikypsää saunapalviviipaletta
  • 2 dl maustekurkkuviipaleita
  • 300 g cantaloupe- tai verkkomelonia

Kuorrutus:

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 150 g ranskankermaa

Koristeluun:

  • herneenversoja
  • melonia
  • kinkkua
  • tuorekurkkua

Tee täyte leikkaamalla palviviipaleet, maustekurkkuviipaleet sekä meloni pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja ranskankerma. Leikkaa paahtoleivistä kova reunaosa pois. Aseta leivät tarjoiluvadille 4 kpl kerrokseen joko neliöksi tai peräkkäin. Kostuta leivät lihaliemellä. Sivele täytettä leipien päälle. Laita vuorotellen leipäkerros ja täytekerros. Jätä päälimmäkseksi leipäkerros. Muista kostuttaa kaikki leipäkerrokset, jottei kakusta jää kuiva. Peitä tuorekelmulla ja aseta päälle kevyt paino kuten muovinen leikkuulauta. Anna maustua jääkaapissa yön yli. 

Valmista kuorrutus sekoittamalla ainekset keskenään. Levitä voileipäkakun päälle ja reunoille. Koristele haluamallasi tavalla. Vain mielikuvitus on tässä rajana. 

Vinkki: Älä heitä pois leivän leikattuja reunoja. Sekoita kulhossa 1 dl öljyä ja mausteita esim. yrttimauste- tai grillimausteseosta. Pyöritä leivän palat öljyssä ja paahda pannulla rapeiksi. Näin saat kivoja napostelupaloja, joita voit dipata kermaviilikastikkeeseen tai ripotella salaattiin.