Gluteenittomat Aleksanterin leivokset

Nämä on aina ollut suosikkileivokseni. Olen niitä muutaman kerran kokeillut tehdä gluteenittomana, mutta en ole saanut rakennetta mielestäni oikeaksi. Tällä ohjeella niistä kuitenkin tuli aika lailla täydellisiä! Gluteenittomat jauhot ja etenkin erilaiset jauhoseokset käyttäytyvät eri tavoilla. Sen vuoksi tässä ohjeessa on kahta jauhoseosta. Sunnuntaissa rakenne on perunajauhomainen, kun taas Virtasalmen pullajauho on enemmän vehnäjauhon kaltaista rakenteeltaan.


Ainekset:
250 g voita
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl Sunnuntai gluteenitonta jauhoseosta
3 dl Virtasalmen viljatuotteen pullajauhoseosta

Väliin:
Vadelmahilloa

Kuorrute:
250 g tomusokeria
4 rkl sitruunamehua
(2 rkl vettä)
Punaista elintarvikeväriä
raidoitukseen 1 rkl kaakaojauhetta

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää vaniljasokeri sekä jauhot ja sekoita tasaiseksi.
2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Taputtele tasaiseksi. Taikina on tarttuvaa, joten kostuta kädet kylmällä vedellä niin se ei tartu käsiin.
3. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
4. Anna jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt levy kahtia. Levitä vadelmahilloa toiselle puolikkaalle ja nosta toinen sen päälle. Anna vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia.
5. Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta paksuhko massa. Ohenna tarvittaessa vedellä. Ota pieni määrä kuorrutetta sivuun. Värjää suurempi osa elintarvikevärillä ja pienempi kaakaojauheella.
6. Levitä vaaleanpunainen kuorrute tasaisesti levyn päälle. Pursota ruskeaa kuorrutetta raidoiksi noin 2-3 cm välein. Vedä raitojen läpi hammastikulla tai muulla terävällä vuoroin molempiin suuntiin.
7. Nosta jääkaappin ja anna jähmettyä pari tuntia. Leikkaa sopiviksi leivospaloiksi ja herkuttele.