Gluteenittomat Churrokupit ja kotitekoinen jäätelö

Tämä ei ole hätäisen herkku, mutta näin sunnuntain jälkiruoaksi ajattelin kokeilla. Jäätelökoneena olen käyttänyt OBH Nordican (6623) Ice Cream Makeria. Jäätelönä voi tietysti käyttää myös kaupan jätskiä, mutta kotitekoisessa on ihan oma makunsa.


Jätskikoneen kulho pitää laittaa pakkaseen noin 8 tuntia ennen jäätelön tekoa. Laita samalla myös muffinssipelti pakastimeen.

Tee ensin Churrotaikina:
100 g margariinia
2,5 dl vettä
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Pullajauhoseosta
1/4 tl suolaa
2 rkl sokeria
2 kananmunaa





Laita kattilaan vesi, margariini, suola ja sokeri. Anna kiehahtaa jotta margariini sulaa. Lisää kattilaan jauhot ja sekoita hyvin muutaman minuutin ajan, kunnes taikinasta alkaa muodostua pallomainen.
Nosta kattila liedeltä. Sekoita munat kevyesti toisessa kulhossa. Lisää vatkatut munat taikinaan ja sekoita tasaiseksi.















Laita taikina pursotuspussiin. Ota pakastimesta muffinssipelti ja laita se pöydälle väärin päin! Suihkuta vuokasprayta (tai sivele hieman öljyä) pellin pintaan. Pursota taikinaa kuppien päälle. Laita pelti taas pariksi tunniksi pakastimeen.

Tee jäätelö:
2 dl kuohukermaa
2 kananmunan keltuaista
0,5 dl sokeria
Aitoa vaniljaa myllystä
Pinnalle: Ruokosokeria tai kaneli-sokeria
Päälle: Suklaakastiketta (valmista)

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Jauha vaniljamyllystä vaniljaa seokseen noin 0,5 tl tai maun mukaan. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahto varovasti sekoittaen keltuaisvaahtoon.
Ota jäätelökoneen kulho pakastimesta, laita seos kulhoon ja käynnistä kone. Anna koneen pyörittää massaa noin 15 minuuttia ja siirra massa erilliseen astiaan. Laita jäätelö vielä tunniksi pakastimeen. Se saa olla kunnolla jäässä kun laitetaan lämpimään churrokuppiin. Kuumanna öljy joko rasvakeittimessä tai kattilassa.

Ota muffinssipelti pakastimesta. Laita kuumaa vettä kuppien sisälle ja kaada pois. Irrota veitsellä varovasti pursotetut taikinakupit pelliltä. Laita kupit jäisenä kuumaan (150-70 asteiseen) öljyyn. Paista muutama minuutti kunnes kuppi on kauniin kullanruskea. Voit kääntää kupin välillä, jotta molemmista puolista tulee mukavan rapeat. Pyörittele sokerissa.













Ota jäätelö pakastimesta ja kasaa annos. Laita chorrokuppiin jäätelöä ja valuta päälle suklaakastiketta.