Gluteenittomat laskiaispullat

Laskiaispullia on pakko saada! Nämä pullat ovat rakenteeltaan ja maultaan kuten "oikeat" pullatkin, vaikka gluteenittomia ovatkin. Ohjeesta voit helposti tehdä myös laktoosittoman vaihtamalla maidon, voin ja kermaan laktoosittomiksi.

Tästä ohjeesta tulee noin 10 kpl reilun kokosia pullia tai 15 pikkupullaa. 

Ainekset:

  • 3 dl maitoa
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 2 tl psylliumia
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 0,5-1 rkl kardemummaa
  • 6-7 dl Virtasalmen Viljatuotteen Pullajauhoseosta
  • 0,5 tl ksantaania
  • 100 g pehmeää voita

Pinnalle: kananmuna voiteluun ja raesokeria

Väliin: Hilloa tai mantelimassaa maun mukaan sekä kermavaahtoa

Lämmitä maito 42 asteiseksi. Lisää siihen psyllium ja anna turvota hetki. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Sekoita noin puoleen määrään jauhoista ksantaani sekä kuivahiiva ja lisää seos taikinaan. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa yleiskoneella voimaakkaasti noin 5 minuuttia.

Älä kohota taikinaa, vaan leivo se heti pulliksi. Muotoile taikina pötköksi ja leikkaa se 10 (tai 15) osaan ja pyörittele palat pulliksi. Laita pullat pellille leivinpaperin päälle ja liinan alle kohoamaan noin puoleksi tunniksi. Voitele kananmunalla ja ripota raesokeria päälle. Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. 

Leikkaa jäähtyneistä pullista hattu pois. Laita hilloa tai mantelimassaa sisälle ja pursota kermavaahtoa reunalle. Nosta kansi päälle.