Gluteenittomat pikamunkit eivät nostatusta tarvitse

Pikamunkit kohottaa leivinjauhe, joten niitä ei tarvitse nostattaa. Sekoitat vain taikinan ja paistat öljyssä pikkumunkeiksi. Taikinasta tulee noin 20 kpl pieniä munkkeja.

Taikinan ainekset:

  • 50 g voita
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 1 tl sitruunankuorta raastettuna
  • 2,5 dl Sunnuntai gluteeniton jauhoseos
  • 1 rkl vettä
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta

Kypsentämiseen 7-8 dl rypsiöljyä

Sokeroimiseen Siro erikoishienoa sokeria (myös tavallinen hieno sokeri käy).

Valmistus:

Pehmennä voi, esimerkiksi mikrossa sulatusteholla 1 minuutti. Sekoita pehmeä voi, maitorahka ja kananmuna. Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuorta noin 1 tl. Sekoita kuivat aineet ja sitruunan kuoriraaste keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taikina saa olla pehmeää, jotta munkeista tulee kuohkeita. 

Pyöritä taikinasta jauhotetuin käsin pieniä palloja. Kypsennä munkkeja 4-5 kpl erissä. Paista rasvassa noin 3 minuuttia, välillä kääntäen, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Nosta reikäkauhalla munkit öljystä, valuta hetki talouspaperin päällä ja pyörittele sokerissa lämpiminä. Parhaimmillaan nämä ovat heti tuoreina.