Gluteenittomat rahkapullat

Gluteenittomat rahkapullat

Taikina:

  • 0,5 litraa maitoa
  • (2 tl psylliumia)
  • 1 rkl kardemummaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 0,74 dl juoksevaa margariinia
  • 1 kananmuna
  • 1 pussia kuivahiivaa
  • 1 tl ksantaania
  • 7 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteeniton Pullajauhoseos

Täyte:

  • 2 prk maitorahkaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Jauhoseos sisältää psylliumia, joten sitä ei välttämättä tarvitse lisätä. Olen kuitenkin käyttänyt sitä ohjeen mukaisesti. Lämmitä maito yli 42 asteiseksi. Sekoita psyllium maitoon ja anna turvota 5-10 minuuttia. Lisää joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita jauhoihin kuivahiiva ja ksantaani. Lisää nesteeseen vähän kerraassaan hyvin sekoittaen. Lisää loppupuolella myös juokseva margariini. Anna pyöriä yleiskoneessa (tai vaivaa vatkaimella) viisi minuuttia.

Leivo heti. Pyörittele taikina pötköksi, leikkaa osiin ja tee tavallisia pyöreitä pikkupullia. Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa puoli tuntia. Valmista sillä aikaa täyte sekoittamalla ainekset keskenään. Paina pullien keskelle juomalasilla monttu. Lasin pohjaa voi pyöräyttää jauhoissa jos se tuntuu tarttuvan.

Voitele reunat kananmunalla, kaada täytettä koloihin ja paista uunissa 200 asteessa noin 12 minuuttia.

Gluteenittomat pullat eivät oikein tunnu tykkäävän odottelusta ja parasta tämä onkin heti tuoreena. Jos et kuitenkaan syö heti koko määrää, niin pakasta pullat heti kun ovat jäähtyneet.

Ps. jos tykkäsit ohjeesta, painathan alla olevaa tähteä kiitos.