Gluteenittomat riisipiirakat

Gluteenittomat riisipiirakat

Tein aiemmin perunapiirakoita (Lue ohje tästä) mutta tällä kertaa riisitäytteellä. Näitä tulee aina tehtyä 2-3 kertainen ohje, jotta niitä jää pakastettavaksikin. "Tavallisiin" jauhoihin verrattuna näihin tulee hieman enemmän vettä, jotta taikinasta saa hyvin leipoutuvan. Pohjan saa maun mukaan kaulia ohueksi tai jättää paksummaksi. Minä pidän todella ohuesta kuoresta. 

Kuoritaikina:

  • 2,5 dl kylmää vettä
  • 1 dl Virtasalmen Viljatuotteen tummaa Teff-jauhoa
  • 3 dl Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ¾ tl suolaa

Täyte:

  • 2,5 dl vettä
  • 2 dl puuroriisiä
  • 7,5 dl maitoa
  • 0,5 tl suolaa 
  • 1 kananmuna

Voiteluun:

  • 100 g voita
  • 0,25 dl vettä

Valmista riisipuuro. Kiehauta vesi kattilassa, lisää puuroriisit ja suola. Kun vesi on imeytynyt riiseihin lisää maito ja keitä kypsäksi. Anna puuron jäähtyä. Sekoita kananmuna jäähtyneeseen puuroon.

Valmista kuoritaikina sekoittamalla kylmään veteen muut ainekset puuhaarukalla. Sekoita taikina sileäksi ja kiinteäksi. Ripottele pöydälle jauhoja ja kauli taikinasta noin 0,5 cm paksuinen levy. Painele taikinasta juomalasin reunalla pyörylöitä. Kauli pyörylät ohuiksi ja lado ne päällekkäin kelmun alle. Laita jauhoja kuorien väliin etteivät tartu yhteen. Ota kuoret muutama kerrallaan pöydälle, levitä keskelle täytettä noin 1 cm paksuinen kerros. Käännä vastakkaiset reunat täytteen päälle ja rypytä. Paista 275-300 asteessa noin 15 min. Voitele paiston jälkeen sulatetulla voin ja veden seoksella. Tarjoa munavoin kera.