Gluteenittomat Runebergin tortut

Miksihän näitä tulee tehtyä vaan kerran vuodessa, vaikka ovat niin hyviä?
100 g pehmeää voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl jauhettua mantelia
1 dl gluteenitonta piparkakkumurskaa
1/2 dl gluteenittomia korppujauhoja
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen pullajauhoseosta (gluteeniton)
1/2 tl leivinjauhetta
3,5 rkl maitoa
0,5 rkl rommiesanssia

Päälle:
Vadelmahilloa
Sokerikuorrutetta

Kuorrute:
1dl tomusokeria
pari teelusikkaa vettä
karamelliväriä

Murskaa piparkakut esim. muovipussissa kaulimella tai tehosekoittimessa. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kananmuna joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita puuhaarukalla vaahtoon. Pehmitä taikina lopuksi maidolla ja esanssilla.

Laita taikina paperisiin muffinssivuokiin (muffinssipellille) ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 20-25 minuuttia. Koita kypsyys tikulla.

Anna jäähtyä hetki ja poista halutessasi paperivuokat. Laita leivonnaisen keskelle hilloa ja pursota reunalle sokerikuorrutetta.