Härkäpapupiparit, gluteeniton

 

Härkäpapupiparit

Pitkästä aikaa ihan vaan pipareita! Eipä ole tullut tehtyä aikoihin, joten välillä voisi tehdä pikkuleipiäkin. Siispä tassut taikinaan. Ajattelin kokeilla miten härkäpapujauhoseos sopisi tähän tarkoitukseen ja mukavastihan se sopikin. Koristelussa käytetyssä suklaassa kannattaa pitää mielessä vanha oppi, että jos se maistuu hyvälle sinällään, se maistuu hyvälle leivonnassakin. Eli jotain suklaata, josta itse pidät. Itse pidän Fazerin sinisestä. Huom! Fazerin sinisessä on maininta, saattaa sisältää vehnää, joten se ei sovi herkimmille edes satunnaisesti nautittuna.

Ainekset:

  • 110 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 munan valkuainen
  • 2 tl sitruunankuorijauhetta (tai 1 raastettu sitruunan kuori)
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta
  • 1 rkl vettä
  • koristeluun 100 g suklaata

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vaahdota voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää valkuainen ja sekoita kevyesti vaahtoon. Sekoita sitruunankuori ja vaniljasokeri jauhoihin ja lisää ne sekä vesi taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Jauhota leivonta-alusta ja ripota taikinan päälle jauhoa. Kauli ohueksi ja ota piparimuotilla siitä haluamasi muotoisia keksejä. Nosta keksit varovasti leivinpaperin päälle pellille ja paista uunissa (180 astetta) noin 10 minuuttia.

Keksien jäähtyessä sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa pursotuspussissa. tee kulmaan pieni reikä ja valuta suklaata keksien päälle. Anna jähmettyä.