Hedelmäiset minimuffinssit, gluteeniton

Hedelmäiset muffinssit voisi yhtälailla tehdä normaalikokoisiin vuokiin. Silloin paistoaikaa kannattaa kuitenkin pidentää 2-3 minuuttia. Tein kuitenkin tällä kerralla miniversioita kahvipöytään muiden herkkujen lisäksi. 

Ainekset:

  • 3,5 dl Sunnuntai gluteeniton jauhoseos
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl appelsiini tuoremehua
  • 2 munaa
  • 100 g sulatettua voita tai juoksevaa margariinia
  • 1 rasia hedelmäsekoitusta
  • 1/2 rasiaa kirsikoita

Sekoita kuivat aineet sekä hedelmäkuutiot keskenään. Lisää joukkoon mehu, munat ja rasva puuhaarukalla sekoittaen. Laita jokaisen muffinssivuokan pohjalle kirsikka ja lusikoi taikinaa päälle. Täytä vuokat noin 2/3 ettei taikina noustessaan tule yli niistä. Paista uunissa 200 asteessa noin 11-13 minuuttia.