Helppo kahvittelukakku, gluteeniton

Kahvittelukakku

Starbox julkaisi hauskan kaikille avoimen leivontakilpailun, jossa aiheena on kahvi. Tässä on Tähtiherkku 2017 -kilpailun voittaja! Kiitos kaikille äänestäneille!

Helppo ja maukas kahvittelu-kakku, gluteeniton on kuivakakku, joka ei ole kuiva. Kakussa maistuu kahvi myös kuorrutteessa. Taikinan ainekset vain sekoitetaan puuhaarukalla, et tarvitse vatkainta tai yleiskonetta. 

Ainekset:

  • 2 dl hienoa sokeria
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  • 2,5 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 munaa
  • 150 g juoksevaa margariinia (tai sulatettua margariinia)
  • 5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
  • 1 dl Kahvia

Kuorrutus:

  • 60 g sulatettua voita
  • 0,25 dl kahvia
  • 3,5 dl tomusokeria
  • suklaakarkkeja

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi puuhaarukalla. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Jos käytät silikonivuokaa, sitä ei tarvitse jauhottaa. Paista uunissa 175 asteessa 45-55 minuuttia. Koita kypsyyttä esim. hammastikulla. Kun taikina ei tartu tikkuun on kakku valmis.

Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä ennen kuorrutusta. Sekoita kuorrutuksen ainekset tasaiseksi ja pursota tai valuta lusikalla kakun päälle. Koristele suklaakarkeilla.

Ps. Jos et tarvitse gluteenitonta, voit korvata ohjeen jauhot samalla määrällä vehnäjauhoja.

Kakku ennen kuorrutusta