Helppo mustikkapiirakka, gluteeniton

Helppo mustikkapiirakka, gluteeniton

*Kaupallinen yhteistyö Virtasalmen Viljatuotteen gluteenittomien jauhojen kanssa*

Tämä on simppeli perusohje, jota voi muokata helposti vaihtamalla erilaisia jauhoja tai eri marjoja. Mustikan tilalla voi yhtä hyvin käyttää viinimarjoja tai vadelmia.

Ainekset:

  • 4 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 5 dl Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 200 g voita (tai margariinia)
  • 2 dl maitoa
  • 5 dl mustikoita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sulata voi. Lisää vaahtoon kuivat ainekset, maito ja sula voi vuorotellen vähän kerrassaan. Sekoita kevyesti tasaiseksi taikinaksi. Sekoita puolet mustikoista taikinaan.

Voitele vuoka (noin 23 x 33 cm) ja levitä taikina vuokaan. Ripotteleloput mustikat päälle ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa piirakka sinällään tai jos haluat oikein herkkua niin vaniljajäätelön kera se todella maistuu.