Helppoa arkiruokaa -makkaravuoka

Arkiruokaa -makkaravuoka

Kyllähän ne perunat voisi viipaloida itsekin, mutta silloin ne tarvitsevat pidemmän paistoajan. Pakasteviipaleet kun on esikeitetty. Ja kyllähän sen tomaattimurskankin voisi tehdä itse. Arjen kiireessä on kuitenkin joskus luvallista vähän oikaista. Laatikkoruoat ovat siitä mukavia, että samalla vaivalla tulee helposti isompikin määrä. Kahdelle ihmiselle hyvinkin parin päivä ruoka kerralla. Ne ovat myös suhteellisen edullisia tehdä.

Ainekset:

  • 750 g (1 pss) perunaviipaleet -pakaste
  • 500 g (1 pkt) Lenkkimakkaraa, esim. Atria Punainen lenkki
  • 400 g (1 prk) Tomaattimurskaa
  • 100 g Juustoraastetta
  • Pippuria myllystä
  • Yrttimausteseosta tai oreganoa

Leikkaa makkarat noin 0,5 cm viipaleiksi ja lado vuokaan vuorotellen perunaviipaleiden kanssa. Levitä päälle tomaattimurskaa. Ripottele tomaatin päälle yrttimausteseosta tai oreganoa sekä rouhi myllystä pippuria maun mukaan. Levitä päälle juustoraastetta.

Paista uunissa 200 asteessa noin 35 minuuttia kunnes pinta on saanut väriä ja perunat ovat pehmeitä.