Hirven paahtopaisti

Hirven paahtopaisti

Paahtopaisti on helppo ja monipuolinen herkku. Sen voi yhdistää tukevaksi ateriaksi vaikkapa perunamuusin tai uunijuuresten kanssa. Sen voi myös siivuttaa patongin väliin tai salaattiin. Maistuva riistaruoka sopii arkeen tai juhlaan.

  • noin 1 kg hirven paisti (tai ulkofile) marinoimaton
  • 1-1,5 tl suolaa
  • 0,5-1 tl pippuria

Ota paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Ruskista paisti pannulla joka puolelta. Työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Paista uunissa 150 asteessa kunnes lihan sisälämpä on 55–60 astetta. Paistoaika riippuu lihan alkulämpötilasta ja uunista mutta kilon paistille noin 1-1,5 tuntia on ollut meillä sopiva.

Ripottele leivinpaperille suolaa ja rouhittua pippuria. Nosta paisti päälle ja rullaa paperin avulla rullalle. Anna vetäytyä ja maustua vähintään puoli tuntia ja leikkaa poikkisyin ohuiksi siivuiksi.